keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Joulun kirjalahjat

Joululahjaksi sopii hyvin kirja. Sen voi luettuaan antaa eteenpäin, eikä se vie paljoa tilaa, jos sen haluaa säilyttää. 

Itse annan joka vuosi kirjalahjan jollekin, lapsilleni aina. Toivon, että hekin oppivat jakamaan rakkauden kirjoihin kanssani. 

Tässä muutama vinkki kirjalahjaksi joulupukin konttiin. 


Mika Rampa: Perinneruokaa Prkl (Kustantaja Tammi)

Tämä keittokirja sopii sille, joka laittaa ruokaa (=kaikille). Kirjasta löytyy ohjeita perinneherkkujen tekoon with a twist. Eli muikuista tehdään lasagnea, poronkäristyksestä pizzaa ja kalakukko onkin kääretortun muotoinen. Juustokakusta löytyykin korvapuusteja. 

Uudet ideat ovat hauskoja ja kokeilemisen arvoisia. Rohkeat versiot klassikoista ilahduttavat kekseliäisyydellään. Ohjeet eivät ole kuitenkaan vaikeita, eikä ruokiin tarvita erikoisia valmistusaineita. 

Kauniit kuvat tekevät kirjasta mukavan selailla. Toivottavasti tämä kirja saa jatkoa! Älä kuitenkaan osta kirjaa riisipiirakanrypyttäjämestarille, koska tässä kirjassa piirakka onkin leivottu pellille. 


Leila Lindholm: Leilan makea joulu - Leivonnaisia ja herkkuja sydäntalveen (Kustannus Mäkelä)

Leilan leivontakirjat eivät petä koskaan. Tämä kaunis kirja sopii lahjaksi niille, jotka tykkäävät leipoa. Itse asiassa tämä sopii edellisen kirjan pariksi, näissä on samantyylinen ulkoasu. 

Leilan makea joulu - kirjassa on toinen toistaan herkullisempia ohjeita pienistä makeisista kakkuihin, juomia unohtamatta. Ihana kuvitus sopii joulutunnelman tuojaksi itsessään. 

Kirjasta löytyy vanhaa tuttua sekä uusia ideoita. Yli sadassa reseptissä riittää kokeiltavaa joulun jälkeisellekin ajalle. 

Älä osta kirjaa laihduttajalle! 


Outi Loimaranta & Marjo Koivumäki: Oi ihana joulukuu (Kustantaja Otava)

Tunnelmointikirja parhaasta päästä! Jouluun kuuluu joulun odotus. Minulla siihen liittyvät aina tunnelmointikirjat. 

Rakastan selailla kauniita kirjoja, joissa on jouluisia kuvia ja pieniä kertomuksia. Näitä kirjoja ei todellakaan ole tarkoitus yhdeltä istumalta, vaan pikkuisen kerrallaan. 

Oi ihana joulukuu - kirjassa on askartelua, käsitöitä, reseptejä, musiikkivinkkejä, vinkkejä ja ideoita. Kirja esittelee neljä kaunista kotia jouluvalmisteluineen. 


Matkustajalle sopisi kotimaankohde, nimittäin Lappi. 

Hanna Apajalahden (Into kustannus) Kulttuurimatkailijan Lappi esittelee maamme pohjoisosan uudella tavalla. 

Kirjasta selviää, mitä Lapissa kannattaa nähdä, lukea tai kuunnella. Alue on iso, joten etukäteissuunnittelu kannattaa. Monen sadan kilometrin matkoja ei päähänpistona viitsi tehdä. 

Lappi on paljon muutakin kuin laskettelukeskukset ja porot. Kirjallisuus, tarinat, elokuvat, festivaalit, arkkitehtuuri ja kuvataide sekä käsityöt kuuluvat Lappiin siinä missä muuallekin. 

Kirjan avulla voit tutustua myös ruokakulttuuriin, historiaan, murteisiin, museoihin sekä mytologiaan. 

Kulttuurimatkailijan Lappi on jaettu maantieteellisiin alueisiin, joten tekemisen löytäminen paikkakunnittain on helppoa. Plussaa Lappi-Suomi-sanakirjaosiosta! Tykästyitkö aikuisten värityskirjoihin? Silloin seuraava kirja sopii sinulle erittäin hyvin. Ja jos et jaksanut värittää, raaputtaa varmasti jaksat! 

Dinara Mirtalipovan Kätketty metsä (Kustantaja Nemo) sisältää kauniita raaputuskuvia. Mukana tulee puinen kynä, jolla raaputetaan kuvan pintaa, jotta alla olevat kauniit värit pääsevät esille. Oikeaa tai väärää tapaa tehdä kirjaa ei ole. 

Tämä kirja sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Kuvista löytyy metsän eläimiä, kuten peura, pöllö, kettu ja koppakuoriainen. 


Toinen tehtäväkirja, joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin on Lucy Menziesin Elämäni vuosi. 

Tässä päiväkirjassa / kalenterissa on 365 ideaa, eli tekemistä jokaiselle päivälle. Kirjaa voi täyttää missä järjestyksessä haluaa. Eikä kirjaa tarvitse aloittaa tammikuun alussa, vaan milloin haluaa. 


Lisää kirjavinkkejä löydät seuraavista linkeistä: 

Joulun paras kirjalahja (kuvitettu Harry Potter)


2 kommenttia:

  1. Olipas jännä tuo raaputuskirja! Se vois olla kiva tyttärelle... Kiitos vinkistä, koitan pitää mielessä!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!