torstai 12. lokakuuta 2017

Parhaat joulunodotuskirjat

Nyt on enää niin vähän aikaa jouluun, että saan ihan näin julkisestikin odottaa sitä ja intoilla! Taisi olla heinäkuu, kun laitoin serkulleni S:lle (<3) viestiä, että ihan pikkuisen tekisi mieli jouluaskarrella.. 

Syksy on ihana, ja alkutalvikin menee joulun voimalla. Ja tässä esittelen teille kaksi ihanaa kirjaa, joista löytyy ideoita näin syksyyn kuin sinne jouluunkin. 
Ilona Pietiläinen: Satumainen joulu - Kauneimmat sisustukset ja herkullisimmat reseptit

Pietiläisen kirjat eivät petä koskaan. Ne ovat aina upeita haaveilukirjoja. Vaikka tietäisi, ettei itse saa koskaan mitään aikaiseksi, jo Ilonan kirjojen selailu saa oikeanlaisen fiiliksen aikaan. 

Satumainen joulu on täynnä ihania asetelmia. Kuvat ovat runsaita, täynnä upeita yksityiskohtia, joita voi vain ihailla. Kirjassa on paljon helppoja ja halpoja (jopa ilmaisia) diy-ideoita sekä herkullisia ruokaohjeita. 

Ohjeiden ja ideoiden lisäksi kirjasta löytyy tunnelmakuvauksia, matkakertomus Irlantiin, vierailuja suloisiin koteihin.. Tämä kirja on niin hygge! 

Kirjassa ei ole yhtä ainoaa teemaa, ja parhaiten tämä sopii sellaiseksi kirjaksi, jota luetaan yksi juttu kerrallaan. Vähän kuin kirjan muodossa oleva joulukalenteri! Linda Peltola: Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu

Nimen mukaisesti Peltolan kirjassa on kaksi osaa. Kirjan alkuosassa on upeita, värikkäitä syyskuvia ja -ideoita, ja toinen puolisko on varattu joulujutuille. 

Puutarhan syksy - osiosta löytyy ohjeita ja vinkkejä puutarhan hoitoon syksylle. Kirjassa on esimerkiksi esitelty useita syksyllä kukkivia lajeja. Tämä on siis hyvä lahjaidea sellaiselle, joka rakastaa puutarhan hoitoa! 

Kirjassa on myös ruoka- ja leivontaohjeita sekä ideoita askarteluihin. Löydät ohjeet mm. kukkakimpun sidontaan, jääkoristeisiin, piparitaikinasta tehtyyn kaksikerroksiseen tarjottimeen ja ohjeet kynttilämansetin koristeluun. Lisäksi kirjassa on 10 käpyideaa ja 24 joulukalenteri-ideaa. (Jotka ovat oikeasti kivoja!) 

Nyt sinun pitää vain miettiä, oletko enemmän haaveilija vai tekijä, ja sen mukaan valita itsellesi sopiva kirja! (Minä olen haaveilija, joten Pietiläisen kirja on minun juttuni.) (Tai toki voit lukea molemmat kirjat!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!