lauantai 21. lokakuuta 2017

Koko koti järjestykseen - makuuhuone

Olen aina rakastanut järjestelyä. Se on rentouttavaa. Se on kivaa. Lopputulos on helposti siivottava ja järjestyksessä pysyvä koti. Jälleen kerran aloitin kodin järjestelyn (eteisestä, postaus löytyy tästä linkistä). 

Järjestelytapoja on vaikka millaisia. Jotkut järjestelevät tavararyhmä kerrallaan, jotkut jonkin listan mukaan. Minä olen aina järjestellyt huone kerrallaan. 


Eteisen jälkeen järjestely jatkui makuuhuoneessa (josta löydät kuvia keltaisesta linkistä). 

- aikuisten lakanat 
(meillä jokaisen lakanat säilytetään siinä huoneessa, missä niitä käytetään)

- aikuisten vaatteet

- korut

- yöpöydät tavaroineen

- paketointitarvikkeet 
(säilytän näitä yhdessä kaapissa, koska kaikkiin kaapeihin ei riitä vaatteita)

-

Vaatteet käyn läpi niin, että ensin tyhjennän vaatekaapin kokonaan. Laitan kaappiin takaisin ne vaatteet, joista tiedän, että pidän niitä jatkuvasti. Jos vastaan tulee pieniä tai rikkinäisiä, siirrän ne pois. (Tätä teen toki aina muulloinkin.)

Jos tulee vastaan "en oikein tiedä" - vaatteita, laitan ne omaan kasaansa. Siitä kasasta vaatteet päätyvät joko poistoon tai kaappiin. Jos kuukauden sisällä vaate ei päädy mihinkään, se joutaa pois. 

Myös korut järjestän samalla tavalla. 

Olen huomannut, että minun on helpompi poistaa tavaroita, kun saan hetken totutella ajatukseen poistamisesta. Todennäköisemmin tavara / vaate päätyy poistoon pienen harkinna jälkeen kuin suoralta kädeltä.

2 kommenttia:

  1. Olen ihan samaa mieltä, että järjestely on ihanaa ja rentouttavaa. Ja mä järjestän myös pääasiassa huone kerrallaan ja tuollein, että kaappi tyhjäksi ja uudelleen täyttö harkiten. Juuri nyt menossa projekti, jonka eilen aloitin. Eilen sain tsekattua yläkerran ja olohuoneen. Tänään piti jatkaa keittiön puolella, mutta taidan siirtää huomiseen. Pitäisköhän tehdä itekin tästä aiheesta postaus! Lempiaihe!! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että sinä tykkäät! Huomenna jatkuu järjestely!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!