lauantai 14. lokakuuta 2017

Hyvin eletty - opas parempaan elämäänTässäpä kirja, joka oli paljon parempi, mitä osasin etukäteen kuvitella! Ensinnäkin kirjassa on ihanat, paksut sivut ja kaunis värimaailma sekä kuvitus.

Hyvin eletty on kuivakasti sanottuna opas vastuulliseen elämäntapaan. Oikeasti se on erittäin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättelevä teos. En ollut päässyt kirjassa edes loppuun, kun halusin jo aloittaa uudelleen sen lukemisen. 

Karita Sainion teos on jaettu neljään osaan: koti, ruoka, kauneus ja muoti. Minua kiinnostavat nämä kaikki, mutta vaikka jokin osio ei olisikaan sinun kiinnostuslistallasi, kirjasta kannattaa lukea ne muut aiheet. 
Minua on jo pidemmän aikaa kiinnostanut ekologinen kosmetiikka, ja nyt entistä enemmän. Vedenpuhdistamoissa ei nimittäin pystytä erottelemaan kosmetiikasta liukenevia kemikaaleja. Siksipä niitä kannattaakin välttää. 

Kirjassa on paljon vinkkejä ja ohjeita ekologisiin valintoihin. 

Sillä onhan sillä väliä, millaisia aineita omille kasvoilleen päivän mittaan laittaa. Valmiiksi sertifioitu luonnonkosmetiikka on hyvä valinta helppouden vuoksi (niissä ei myrkkyjä ole), tai sitten voi käyttää CosmEthics-sovellusta, joka osaa tuotteen viivakoodin perusteella kertoa, onko tuote turvallinen. (Minä pidän siitä, että asiat tehdään helpoiksi. Hyvä.) 

Kirjassa muistutetaan myös, että usein timantteihin liittyy lapsityövoimaa, lihankulutus kuormittaa ympäristöä ja ruokaa ei pitäisi heittää hukkaan. Jokainen suomalainen laittaa keskimäärin 25 kiloa ruokaa roskiin joka vuosi. Aika paljon. Ja ihan turhaan. 

Koko maailmassa kolmannes ruuasta menee hukkaan. Aivan älytöntä. Pitäisi oppia ostamaan sellaista, mikä tulee syötyä, ja syömään se, mikä on tullut ostettua. 

Pitäisi muistaa myös, että sokeri on vaarallista. Siinä ei ole mitään hyvää. Ulkomaisessa lihassa on antibiooteja, sitä kannattaa välttää. Itämerestä pyydystettyä kalaa ei myöskään kannata syödä (saasteiden takia), eikä ylipäätään petokaloja elohopean takia. 

Kotiin kannattaa ostaa aurinko- tai tuulivoimalla tuotettua sähköä. Remontoidessa kannattaa hankkia myrkyttömiä maaleja. Muista myös ekologiset pesuaineet

Nämä kaikki, ja paljon muita ohjeita ja vinkkejä hyvään elämään löydät kirjasta Hyvin eletty. (Kustantaja WSOY)
3 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!