torstai 21. syyskuuta 2017

Mitä tänään luettaisiin - syyskuun kirjavinkit


Enni Mustonen: Ruokarouvan tytär


Tätä kirjaa olen odottanut. Sarjan aiemmat osat ovat kertakaikkisen hyviä, eikä huono ole tämäkään. Mikäli et aiempia osia ole lukenut, niin aloita niistä. Ikävä kyllä tämä on sarjan huonoin osa (jos näin voi sanoa). Tämä johtunee siitä, että pidän ehkä enemmän aiemmista aikakausista - tässkin kyllä 20-luvun kuvaus on valtavan hyvä. 

Ruokarouvan tyttäressä päähenkilö on nimenomaan aiempien kirjojen päähenkilön Ida Eriksonin tytär Kirsti. Välillä Kirstin täydellisyys ärsyttää (ei kukaan voi aina olla kohtelias ja hienokäytöksinen). Odotan silti malttamattomana sarjan seuraavaa osaa (toivottavasti sellainen tulee!). 


*

Laura Lähteenmäki: Korkea aika 

Tämä kirja olisi voinut olla paljon parempikin. Välillä kirja oli erittäin hyvä, ja jostain syystä välillä ei ollutkaan. 

Kirjassa liikutaan useassa ajassa (sota-ajasta nykypäivään), ja tarinaa kerrotaan eri ihmisten näkökulmasta. Erityisesti mennyttä aikaa kuvataan hyvin, mutta jotain jää puuttumaan. 

Annan ja Olavin evakkoperhe muuttaa Pihlajan naapuriin. Perheiden kohtalot liittyvät yhteen. "Yksi asia johtaa toiseen, ja tähän päivään saakka." 

Lue silti, voit pitää tästä. 
Antto Terras: Stockmann yard


Stockmannin myymäläetsivänä työskentelevä Terras on kirjoittanut kirjan myymälävarkauksista. Hauskasti kirjoitettua kirjaa on mukava lukea, ja välillä sain nauraa ääneenkin. Kyllä ihmiset ovat tyhmiä. Ja kaikkea sitä keksitäänkin. 

Toivottavasti Terras kirjoittaa joskus toisenkin kirjan, lukukokemus oli niin hulvaton. Lue tämä. Kia Walli: Avokadopastaa

Sinkkuäiti Saili etsii netistä itselleen seuraa. Lähinnä sitä löytyy makuuhuoneen puolelle, jossa tapahtuvia hetkiä kirjassa kuvataan hyvinkin tarkasti. Kijan loppua kohden Sailin epätoivoisuus löytää mies kasvaa. Tämä on sellainen aivojenlepuutuskirja, jota lukiessa ei tarvitse ajatella mitään. Hyvää luettavaa sellaisiin iltoihin, kun on kertakaikkisen väsynyt. 


John Boyne: Poika vuoren huipulla

Lue ennemmin saman kirjailijan Poika raidallisessa pyjamassa, joka oli erittäin hyvä kirja. Ihan huono ei ole tämäkään. 

Pierrot jää orvoksi, ja päätyy tätinsä luoksen asumaan. Siellä hän muuttuu pojaksi nimeltä Pieter. Kirjassa kuvataan hyvin lapsen ajattelumaailman kehittymistä. 

Tämäkin kirja kuuluu genreen juutalaiset / toinen maailman sota / natsismi. Lue, jos aihe yhtään kiinnostaa. Pauliina Rauhala: Taivaslaulu 

Olen lukenut tämän aiemminkin. Tämä sattui silmääni kirjastossa, ja luin siksi uudestaan. Jotain tässä kirjassa on, en tiedä mitä. Lestadiolainen liike ei ole minulle tuttu. Kaikki uskonnot ovat minua aina kiinnostaneet, on mielenkiintoista ymmärtää, miksi ihmiset ajattelevat, niinkuin ajattelevat. No, tästä ei nyt enempää. 

Taivaslaulussa Vilja ja Aleksi koittavat jaksaa arkea monen pienen lapsen vanhempina. Kirjassa kuvataan kuormittavaa arkea realistisesti. Paljonko pitää jaksaa? Annetaanko jokaiselle sen verran, minkä jaksaa kantaa, vai joskus enemmän? Mhairi McFarlane: Sinuun minä jäin

Rachel ja Ben opiskelevat yhdessä, ja muutakin yhteistä historiaa heillä on. Kymmenen vuotta myöhemmin he tapaavat taas. Ben on naimisissa. Rachel ei ihan. Jotain heillä on jäänyt kesken, ja sitä kirjassa selvitetään. 

Ei ihan parasta hömppää, mutta paremman puutteessa luin tämänkin kirjan. Minua kyllä ärsyttää kirjojen hahmot, jotka eivät saa suutaan auki oikeassa paikassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!