perjantai 22. syyskuuta 2017

Makuuhuoneen puolella - mietteitä mukavuudesta ja mukavuudenhalusta

Meidän makuuhuone on ollut monta vuotta jo tällainen. Se on minusta niin kiva, etten ole siellä montaakaan muutosta tehnyt. Päiväpeitto alkaisi olla vaihdon tarpeessa (nykyisestä on purkautunut lankoja), mutta kun tykkään tästä, enkä haluaisi uutta, niin en ole pitänyt kiirettä. 

Maton vaihdoin viime keväänä, virkattu juhannusruusumatto meni olohuoneeseen ja tämä pyöreä tuli tilalle. Sängynpäädyn olen ajatellut joskus maalata, sen väri on muuttunut alkuperäisestä. Siitä on tullut jotenkin vaaleanpunainen. En ymmärrä. (Ehkä puun väri jotenkin puskee petsin läpi?)

Yhdet uudet lakanat tarvitsisin. Nykyiset pellavalakanat ovat hyvät, mutta toinen pussilakana (Jep, meillä on kaksi pussilakanaa. Kun toinen on pesussa, toinen on käytössä) ei ole ihan sopiva peittoon. 

Valkoinen on ihana väri lakanoissa, nukun kaikista mieluiten valkeissa lakanoissa. Päiväpeitossa on tarpeeksi väriä, niin että makuuhuoneen ilme on rauhallinen ja pehmeä, ei kylmä eikä kliininen. Voisi lakanoissa ehkä silti olla jotain maltillista väriä.

Pitäisi nyt vain jaksaa etsiä se uusi pussilakana. Juuri sitä etsimistä inhoan. En jaksa kierrellä kauppoja. Onneksi netistä voi selata helpommin, ja kuljetuksenkin saa lähimpään postiin. Kyllä on meidän ihmisten elämä tehty helpoksi. (Ja hyvä niin.) 


4 kommenttia:

 1. Meillä ei ole makuuhuonetta ollenkaan, vaan joudutaan nukkua vähän kuin välitilassa - yhdessä yläkerran reunassa, siitä vierestä menee rappuset ja ihan lähellä on myös vessa. Kesällä oltiin pojan makkarissa (siis raahattiin sinne meidän sänky) ja poika oli aitassa (ja pojan tavarat oli siellä myös), mutta en suostu lämmittämään aittaa talvella (siitä koituu ihan järkky lisä sähkölaskuun!), joten poika tuli sitten äskettäin takaisin omaan huoneeseen. Nyt sitten taas totuttelen nukkumaan sillä lailla, että illalla rätti silmille, ettei telkkarin välke häiritse jne. Kesällä tuo on ihan tosi hankala nukkumapaikka, kun siihen tulee alakerran ikkunoistakin valo, eli sitä ei saa pimeäksi millään. Nyt pimeämpään aikaan menettelee. No, ehkä sitten joskus, kun poika muuttaa kotoa pois, meillä on viimeinkin oma makkari.....

  Mulla on meille aikuisille neljät lakanat. Tai siis kolme lakanaa ja neljä pussilakana+tyynyliinat-settiä. Kaikki on samaa kuviota, mutta eri värissä... tähtikuvio siis, tummansinisenä, turkoosina, beigenä ja punaisena (jouluna on vaan punainen). Lempparini on tuo turkoosi. Aluslakana on sitten joko valkoinen tai (tummansinisen kanssa) vaaleansininen. Pussilakanat on ostettu Jotexilta, ostin ne sekä siksi, että tykkään tähdistä, että siksi, että olivat yllättävän edulliset paripeittoon.

  Meillä on myöskin siis paripeitto, on ollut aina. Peitto on Lambarin villapeitto, jonka olen leikannut sopivammaksi, kun se ei jostain syystä ollenkaan sopinut pussilakanoiden sisälle. Leikkaamalla tuli vähän parempi, ärsyttää vaan, kun se jotenkin aina siellä pussilakanan sisällä siirtyy niin, että on monta kymmentä senttiä tyhjää yläpäässä...

  Niin, sävyiltään yläkerta on vaalea: valkoista ja vaaleaa sinistä. Lattia on vaaleanharmaa. Tykkään siitä kyllä. Mutta olen aina tykännyt, että vaaleuteen saa sitten vähän särmää värikkäillä pussilakanoilla. Meillä ei ole ainuttakaan kokonaan valkoista pussilakanaa tai tyynyliinaa, vain muutama valkoinen aluslakana. (Sama pyyhkeissä: ei valkoisia, vaan värikkäitä: turkoosi, oranssi ja vihreä.)

  Teillä on kaunis makkari!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heli! Olen miettinyt, että periaatteessa mekään emme tarvitsisi makuuhuonetta! Takkahuoneemme sitäpaitsi olisi makuuhuoneena kivempi - kuinka ihanaa olisikaan nukkua takkatulen lämmössä! Jos takkahuone ja olohuone eivät olisi "samaa tilaa", voisin tätä vaihtoehtoa kokeillakin.

  VastaaPoista
 3. Meillä on kummallikin omat peitot. Lakanoita liiankin paljon.
  Kahdet riittäis, yhdet pesussa toiset käytössä. Mutta on poikien lakanat 4+4+2 ja lapsille varalakanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakanoita jostain syystä kertyy, vissiin aina on ihania, uusia kuoseja!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!