torstai 7. syyskuuta 2017

Kroatia / Osa 7 / Ruoka


Vielä löytyi iso kasa Kroatian kuvia, ja tällä kertaa ruokakuvia. Matkoilla on ihanaa, kun voi joka päivä syödä ravintolasa. Ensinnäkin, sitä varten on säästetty rahaa, ja toiseksi, ruoka on edullisempaa kuin Suomessa. Ei muuten Suomessa viisi ihmistä syö viidelläkympillä ravintolassa vatsoja täyteen. 

Kroatian hintataso oli todella edullinen, halvimmillaan taisimme selvitä reilulla kolmellakympillä, ja enimmillään meni se viisikymppinen. Huono puoli oli se, että annoksissa ei oikein ollu salaatteja. (Ei muuten hotellin amupalallakaan.)

Lasten annokset maksoivat noin puolet aikuisten annoksista, mutta ne olivat silti isoja. Esimerkiksi tuolla yhdessä kuvassa näkyvä mustekala-annos on lasten kokoa. Ihan hävetti, kun meillä jäi niin paljon syömättä - kaikkien annoksista. 

Suosikkiravintolamme Vodicessa oli Agora. Se tarkoittaa ruoria, mutta nuorimmainen ei muistanut sanaa, ja nimesi paikan Meriratiksi. Sana oli niin hauska, että edelleen puhumme meriratista (ostimme meriratti-avaimenperän, ja näin ollen sana on aika usein meillä käytössä, aina kun avaan kotiovea.)

Yhden lapsen suosikki oli meribassi, jonka kanssa tuli ihanaa pinaattia (en ole aiemmin pinaatista pitänytkään). (No siinä oli niin paljon valkosipulia, etten voinut olla pitämättä!) Nuorimmainen rakastui  ćevapčići - pötköihin, jotka tarjoiltiin jonkun salsatyyppisen kastikkeen kera. (Löysimme näitä muuten Lidlistä kerran.) Agorassa oli aivan ihanaa lasagneakin. 

Joka ilta jossain ravintolassa grillattiin kokonaisia possuja, ja kerran yksi valmistui juuri, kun olimme ruokailemassa. Kokki meni ison lihakirveen ja sian kanssa keittiöön, hetken kuului hakkaamista, ja sitten saimmekin maistiaisia grillatusta possusta. Maistui joulukinkulta. 

Joka puolella kaupunkia oli jäätelökojuja, joissa myytiin todella hyvää jäätelöä. Hinta oli noin euron tötteröltä. Yhdessä tietyssä kojussa aikuiset saivat aina ylimäräisen pallon ja kaikki suklaakuorrutuksen kaupan päälle. Jäätelöt olivat esillä ihanan herkullisesti, ne oli pursotettu kauniiksi keoiksi, niiden päällä oli kastiketta, keksejä, marjoja ja kaikenlaisia koristeita. 

Alla olevista linkeistä löytyy aiemmat postaukset Kroatian - matkaamme liittyen. Ja vieläkin minulla on jonkun verran kuvia selvittämättä.. 

(Niin, ja uutta matkaa olisi ihana suunnitella, ellei minulla olisi niin helvetinmoinen - anteeksi sanavalintani- lentopelko, että jo matkojen selaaminen saa aikaa oksetuksen ja pyörrytyksen.. Mikähän siihenkin auttaisi?)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!