torstai 10. elokuuta 2017

Päivä Tukholmassa ja päivä TurussaHeinäkuun lopulla tein lasten kanssa sellaisen ex tempore - matkan Turkuun ja Tukholmaan. Kummassakaan kaupungissa en ole vuosiin käynyt (täältä on niin pitkä matka, ettei ilman syytä todellakaan tule lähdettyä). Tukholmassa kävimme katsomassa Vasa-laivaa, kaupunkia ja Skansenin ulkoilmamuseota. 

Skansen oli kyllä käymisen arvoinen paikka! Siellä oli erilaisia eläimiä, vanhoja rakennuksia, kauniita maisemia ja kivoja kahviloita. Koko perhe viihtyy Skansenissa varmasti useamman tunnin. 

Alueella on helppo kulkea reittejä pitkin, ja lapsista oli hauskaa etsiä kartasta, mitä eläimiä näkisimme seuraavaksi.
Kävimme toki tutkimassa Tukholmaakin, söimme ja teimme hiukan ostoksia. (Emme paljoa, sillä meillä oli mukana niin pienet matkatavarat, ettei niihin sopinut juuri mitään ylimääräistä.) 

Tällainen päiväristeily Tukholmaan on lasten kanssa kiva, sillä lapset saivat nukuttua laivallakin oikein hyvin (minä valvoin äänten - joku moottori?- takia toisen yön). Tukholmaan ehtii tutustus ihan kivasti päivässä, mutta kyllä toisellekin reissulle jäi tutkittavaa! 

Turussa oikeastaan vain piipahdimme, kävimme katsomassa linnaa ja kävelimme Aurajoen rantaa. Kaunis kaupunki tämäkin, harmi kun tännekin on niin pitkä matka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!