maanantai 17. heinäkuuta 2017

Heinäkuun kirjavinkit

Kate Morton: Salaisuuden kantaja

Tämä oli kuukauden paras kirja. Mortonin ihanan pitkä sota-ajan (ja nykyajan) Lontooseen sijoittuva tarina on parempi kuin aiemmin lukemani Hylätty puutarha, joka oli sekin mitä parhain lukukokemus. 

Nykyajassa Laurel tutkii, miksi hänen äitinsä murhasi miehen 50 vuotta aiemmin, ja sota-ajan Lontoossa seurataan Dorothyn (Laurelin tulevan äidin) elämää. Jännitys säilyy koko kirjan läpi, ja melkein 700-sivuinen kirja tulee luetuksi hetkessä. 

*

Sarah Lark: Valkoisen pilven maa

Melkein tuhatsivuinen romaani hujahti hetkessä. Tarina sijoittuu 1800-luvun loppuun, eli kyseessä on historiaalinen romaani. Kaksi naista matkustaa Uuteen-Seelantiin, kumpikin on menossa sinne vaimoksi, kumpikaan ei ole tulevaa miestään nähnyt. 

Kirjassa on mukavasti historiaa ja matkailua, mielenkiintoisia henkilöitä ja vähän rakkauttakin. Aivan parasta kesäluettavaa siis! 


Renee Knight: Kenenkään ei pitänyt tietää 

Tästä kirjasta on vaikea kertoa ilman, että paljastaa juonen samalla. No, päähenkilö lukee kirjaa, jonka henkilö hän huomaa olevansa. Pikkuhiljaa asiat alkavat selviämään. Yleensä en lue mitään jännittäviä kirjoja (koska näen niistä painajaisia), mutta tämä oli minulle sopivalla tavalla jännittävä, ei siis liian. Kirja tuli luettua nopeasti, että sain loppuratkaisun selville. 


Näiden kolmen hyvän kirjan jälkeen tuli luettua myös yksi sellainen kirja, jota on kovasti kehuttu, mutta josta en kyllä tykännyt yhtään. Kirja olisi muuten jäänyt kesken, mutta minulla ei ollut mitään muuta kirjaa kotona. 


Andrew Michael Hurley: Hylätty ranta

Kirjassa ei tapahdu mitään. Perhe lähtee matkalle, jotta mykkä lapsi rupeaisi puhumaan. Yli kolmensadan sivun jälkeen tapahtumat vasta alkavat, eikä sittenkään tapahdu mitään. 
Kim Hyun Hee: Sieluni kyyneleet


Typerän nimen takia tämä kirja meinasi jäädä lukematta, mutta onneksi luin. Kim Hyun Hee koulutetaan Pohjois-Koreassa agentiksi, ja hän räjäyttää lentokoneen. 115 ihmistä kuolee. Kim jää kiinni, ja hän tajuaa tekonsa kamaluuden. Kaikki Pohjois-Korea kirjat ovat mielenkiintoisia, niin tämäkin. Ja loppuun vielä yksi rentouttava hömppäkirja.Veera Vaahtera: Sopivasti sekaisin

Sekainen koti, lapsia leikittävä mutta sotkuinen koti-isä, uraa tekevä äiti ja pieni ihastuminen.. Sopivasti sekaisin kirja on sellainen peruskirja aurinkoiseen kesäpäivään, tai siihen hetkeen kun väsyttää eikä yhtään jaksa ajatella. 
2 kommenttia:

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!