perjantai 9. kesäkuuta 2017

Matkalukemista

Matkalukemisen valitseminen onkin tarkkaa puuhaa. Koska kirjat ovat painavia, ei matkalaukkua viitsi täyttää sellaisilla kirjoilla, joiden hyvyydestä ei ole varma. Ja ilman luettavaa ei matkalle vain voi lähteä. 

Valitsin jokaiselle lapselle jonkin uuden kirjan, jotta heillä olisi tekemistä niin pitkällä junamatkalla kuin illlalla hotellihuoneessakin hetken ajaksi ennen nukahtamista. Itselleni ainakin lukeminen on paras keino rentoutua. Vanhimmalle pojalle valitsin tiedetoimittaja Marcus Chownin Maailma pähkinänkuoressa - Kaiken ymmärtämisen käsikirjan. (HS-kirjat)

Kirjassa selitetään mutkikkaita fysiikkaan liittyviä asioita maallikoille ymmärrettävällä tavalla. Todennäköisesti saan kuulla näitä selityksiä koko matkan ajan. Otan riskin. 

Tiesitkö, että olet kolmasosaltasi sieni, tai että limasienillä on 13 sukupuolta, tai että vanhenet hitaammin rakennuksen alimmassa kerroksessa kuin sen ylimmässä kerroksessa. 

Hämmentävää. Keskimmäinen poika sai mukaansa Ronja Salmen Onks noloo? Leirikoulussa. Pojalle, joka pitää lyhyistä kirjoista, joissa on vähän kuvia, ja hauskoja juttuja, tämä on juuri sopiva. (Lasten keskus.Nuorimmaiselle otin mukaan kirjan, jossa on usempi satu. Näitä voimme lukea aina tilanteen vaatiessa, ja hän voi selailla kauniisti kuvitettua kirjaa itsekin. Gummeruksen rakkaimmat iltasadut - kauneimmat klassikot ja uudet tarinat sisältää lähes 80 tarinaa, joten kirja ei heti lopu kesken. Ääneen luettavaksi sadut ovat mukavan lyhyitä, ja luulenpa, että keskimmäinenkin kuuntelee tarinoita mielellään. 1 kommentti:

  1. Tulomatkalla lentokoneessa jollakin näkyi matkalukemisena tämä Maailma pähkinänkuoressa! Samat lukemiset!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!