torstai 25. toukokuuta 2017

R ja S - harjoituksia

Meillä on harjoiteltu syksystä saakka Deetä, Ärrää ja Ässää. Hiukan on edistytty, mutta vielä ei kunnolla ässät sihahtele eikä ärrät sorahtele. Kyllä ne sieltä tulee, kun muistaisi ja jaksaisi harjoitella. Ja vanhemmat on siis ne, kenen pitäisi jaksaa, viisivuotias kyllä harjoittelee, kun joku vain olisi kaverina. 

Olemme hakeneet puheterapeutilta ohjeita ja vinkkejä (jotka olivat aika pitkälti sellaisia, joita netistäkin löytyy ja joita olemme käyttäneet.) Koska harjoittelu on helposti puuduttavaa (ainakin aikuisen mielestä), niin ilahtuneena otimme kokeiluun Oppi & ilo - sarjan Ärrän kierrän - puuhakirjaan. 

Ärrän kierrän - tehtäväkirjassa on R, S ja D-harjoituksia. Kirjan alussa testataan, tunnistaahan lapsi miltä R ja S kuulostavat. Sitten päästään erilaisiin kielijumppaharjoituksiin jotka vaikeutuvat sitä mukaa, kun ääntäminen sujuu. 

Puuhakirjassa on kiva, värikäs sirkusaiheinen kuvitus ja paljon kivoja tehtäviä. Aina, kun äänteitä on harjoiteltu, lapsi saa värittää yhden ruudun harjoitustaulukosta. 

Pienten lasten kanssa harjoittelussa leikki ja hauskuus ovat tärkeitä, ja ne toteutuvat tässä puuhakirjassa. Trii trii trii! Menemmekin harjoittelemaan, seuraavalla aukeamalla on tiikeri! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!