sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Muista matkaa varten

Olen keräillyt matkavinkkejä, ja nyt alkaa olla aika palautella näitä juttuja mieleen, sillä Kroatin matkaamme on enää muutama viikko aikaa. (Kuvat viime kesän Kreetan matkalta.)


Matkalla ei ole kiva sairastaa. Kannattaakin huolehtia käsihygieniasta, jotta välttyy vatsataudeilta. Monissa ravintoloissa saa pienen käsipyyhkeen, mutta niitä on helppo pitää itsekin mukana. Bakteerit leviävät myös veden mukana, joten kädet pitää myös kuivata. 

Ennen matkaa nautittu maitohappobakteerikuuri voi auttaa suolistoa pitämään puoliaan haitallisia bakteereita vastaan paremmin. Ruoka pitäisi syödä joko kylmänä tai kuumana, jotta ei saisi ruokamyrkytystä.

Aurinkolomalla aurinkorasva on välttämätön. Melanooma eli ihosyöpä on yleistynyt ja sitä vastaan ihon suojaaminen vaatteilla ja suojavoiteilla ei ole vaikeaa. Lämpimissä maissa täytyy muistaa juoda tarpeeksi vettä ja suojata pää kovimman helteen aikaan, jotta ei saisi auringon pistosta. 

Muita muistettavia asioita ovat matkavakuutus ja matkustusilmoitus sekä se, että passi on voimassa jonkin aikaa matkan jälkeenkin (kaiken varalta). Minä olen ottanut passeista valokuvan ja tallettanut sen itselleni siltä varalta, että hukkaan passin. 

Jos tarvitset matkalle mukaan lääkkeitä, ota ne mukaan alkuperäispakkauksissaan ja tulosta resetri mukaan omakanta.fi - palvelusta.

 Älä ota matkalle uusia kenkiä, sillä ne voivat hiertää. 

***


Huivi on monikäyttöinen. Saat siitä lentokoneessa peiton, rannalla päähuivin ja uinnin jälkeen mekon tai hameen. Pakkaa tavarat laukkuun sisäkkäin. Rullaa vaatteet, niin ne eivät rypisty. Ota mukaan tilava kassi, johon sopii niin pyyhkeet ja eväät kuin ostoksetkin. ***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!