tiistai 16. toukokuuta 2017

Hygge - Hyvää elämää


Luin tämän kirjan jo maaliskuussa, ja tarkoitukseni on ollut esitellä se jo aiemmin. Tässä siis yksi kirja, josta olen pitänyt ihan mahdottoman paljon! 

Kirjoitin hyggeilystä jo aiemmin täällä: Ihanaa on: arki, kotoilu ja hygge.

Meik Wikingin kirja Hygge - Hyvän elämän kirja ensinnäkin määrittelee sen, mitä hygge on. Toiseksi siinä kerrotaan, miten elämän saa lisää hyggeä. Ja syy, miksi elämässä pitäisi olla hyggeä on se, että siitä tulee onnelliseksi. 

Tanska on tutkimusten mukaan maailman onnellisimpia maita ja Euroopassa onnellisin (vaikka siellä on korkea verotus). 

Hygge on pyrkimystä arkipäivän onnellisuuteen. Tämä on se asia, mihin minä olen pyrkinyt, ja nyt minulla on sille nimikin. Suurin osa elämästä on arkea, ja se koostuu pienistä asioista. Hyggessä on kyse siitä, että hyödynnämme näitä tavallisia päiviä. 

Voisi luulla, että meillä Suomessa olisi tosi hyggeä, koska juomme tanskalaisia enemmän kahvia ja syömme heit enemmän karkkia, ja nämä ovat yksiä hyggen merkkejä. Kynttilöissä häviämme, että olisiko tämä se ratkaiseva asia. 


Vaikka syksy ja talvi ovatkin eniten hyggemäistä aikaa, kesälläkin voi hyggeillä. Kesähyggeen kuuluu ruskettunut iho, hiekkaranta, vastaleikattu nurmikko sekä kirjan lukeminen puun varjossa. Myös grillijuhlat, eväs- ja polkupyöretket ovat hyggeä. 

Hyggeilyyn ei tarvita paljoa rahaa. Teen juominen on hyggempää kuin shamppanjan juominen. (Mitä enemmän blong-blongiä, sitä vähemmän hyggeä.)


Hygge on 

 vastalääke pimeälle talvelle
 tunnelmaa
 yhdessäoloa rakkaiden kanssa
 kodikkuutta
 viihtyisyyttä
itsensä hellimistä
lepohetki arjesta
rentoutumista
kiireettömyyttä
yksinkertaisuutta
hetkestä nauttimistaHyggeä voi lisätä elämään 

kynttilöillä 
oikealla valaistuksella
kuumilla juomilla 
ja monella muulla jutulla, joista kannattaa lukea kirjasta lisääKustannus Readme.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!