keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Miten järjestyksen saa pysymään

Kun tavaraa ei ole liikaa, kaikelle löytyy oma paikka ja kaikki tavarat laitetaan paikoilleen, koti pysyy järjestyksessä. Kovin helposti sanottu. Miksei siis tehty? 

Hankimme jatkuvasti uutta tavaraa. Itse ainakin olen huomannut, että sitä tulee hankittua ihan huomaamatta. Samassa mittakaavassa pitäisi myös luopua jostakin, muuten koti tulee täyteen. Helpompaa ehkä olisi olla hankkimatta uutta tavaraa, mutta sisustusmaku muuttuu, vaatteet rikkoontuvat ja tulee uusia tarpeita. kynät, purkit, kirjoitusalusta ym. LifesaverMeillä koitetaan pitää järjestystä yllä siten, että aina iltaisin järjestämme kodin. On inhottavaa tulla aamulla keittiöön, jossa on likaisia astioita pöydällä. 

Minä vastaan eniten kodin järjestyksestä, koska se on minusta hauskaa. Yllättäen lasten mielestä aivan muut asiat ovat hauskoja. :D Käyn kaappeja ja tavaroita läpi joko järjestyksessä huone kerrallaan tai listan mukaan. 

Maanantaisin järjestän edellisen viikon aikana tulleet paperit ja maksan laskut ja tarkistan kuitit. Viikonloppuisin silitän vaatteet ja koitan järjestää kasan. Kasa on sellainen, mihin väsyneenä tulee laitettua sellaiset tavarat tai paperit, joille pitäisi tehdä jotain, mutta juuri nyt ei jaksa.
Tavoite on, ettei kasaa syntyisi, mutta kun olen väsynyt, se syntyy. En aina jaksa hoitaa asioita heti. Usein siihen kertyy työasioita ja poismeneviä tavaroita. Nyt siinä on lisäksi muutama kuivattu ruusu. Olivat niin kauniita, etten raskinut heittää pois. En tiedä mitä teen niillä. 

Nyt juuri on aika laittaa lapset järjestämään huoneensa. Vien illalla jokaisen puhtaat pyykit vaatekaappeihin, ja tarkistan samalla, että huoneet ovat kunnossa. Aika hyvin tämä toimii, ja koti on sen verran järjestyksessä, etten saa hermoromahdusta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!