tiistai 18. huhtikuuta 2017

Herbie - ehkä minäkin voin olla viherpeukalo!

Kuten olen aiemminkin kertonut, minulla ei ole vihreää peukaloa. Kerta toisensa jälkeen koitan kasvattaa jotain syötäväksi kelpaavaa, usein tuloksetta. Mutta, ehkä tähän tulee lopultakin muutos! 
Herbie on helppokäyttöinen pienoispuutarha. Siihen laitetaan vettä ja ravinteita, kasvatettavat yrtit (tai salaatit tai mansikat tai mitä haluaakaan kasvattaa) ja valo päälle. Sitten vain lisäillään vettä ja nautitaan sadosta. 

Herbiessä voi kasvattaa kukkia, chilejä, tomaatteja, kaupan salaatteja ja yrttejä tai mitä vain siemenistä. Siihen sopii jopa kuusi kasvia. Herbiessä on oikeanlainen valo kasveille, jotta ne kasvavat hyvin.

Sain Herbien mukana siemenkapseleita, ja niistä pitäisi kasvaa mansikoita ja yrttejä. Kasvit voivat kestää jopa vuosia, sillä Herbien toiminta perustuu samaan vesiviljelyyn, mitä isoissakin puutarhoissa käytetään. Kasvien juurille kierrätetään ravinteikasta, happirikasta vettä. Tästä youtube-videosta näet tarkemmin, millainen laite on kyseessä.


Herbie on ulkonäöltään selkeä ja sopii monenlaiseen sisustukseen (sitä on saatavilla eri väreissä), ja ainakaan oma Herbieni ei äännä lainkaan. Sähköä se kuluttaa alle kahden euron verran kuukaudessa. 


(alla oleva kuva tregren.com)

Yhteistyössä Tregren

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!