tiistai 14. maaliskuuta 2017

Maaliskuun kirjoja


Ransom Riggs: Kolkko kaupunki. Toinen romaani Neiti Peregrinen eriskummallisista lapsista. 

Ensimmäinen kirja oli parempi, eikä tätä kannata lukea ilman ensimmäistä. Kolkko kaupunki (kirjan nimi kuvaa tarinaa mahdollisimman huonosti) on aikuisten satukirja. Sitä kuvittavat kummalliset vanhat valokuvat, joiden avulla kirja on hyvin eriskummallinen. 

Lue nyt hyvä ihminen Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille! Sen jälkeen et malta odottaa, että sarjan viimeinenkin osa julkaistaan. (Ensin se pitäisi kirjoittaa.) 


***
Arto Mustajoki: Myrsky vodkalasissa. Kirjoituksia Suomesta, Venäjästä ja elämästä. 

Kirjoitukset Suomesta ja Venäjästä tempaisivat minut mukaansa, mutta lopussa olevat urheilujutut eivät kiinnostaneet sitten yhtään. En tiedä, miksi ne on otettu kirjaan mukaan, kun kirja olisi ollut täysin valmis ilman niitäkin. 

Kirjan avulla voi ymmärtää venäläistä ajattelutapaa ja kulttuuria. Ehkä omaansakin. 


***

Kaisa Viitanen & Katja Tähjä: Karkotetut 

Mielenkiintoinen kirja ajankohtaisesta aiheesta. Harmi vain, ettei teksti ollut kovin vakuuttavaa. Kirjassa Euroopasta karkotetut ihmiset kertovat tarinansa (mutta kuinka väritetty tai todenmukainen se on, ei selvinnyt). 

Kertomukset on kuvitettu valokuvin, ja plussana yksi tarina karkoitettujen saattajan näkökulmasta. Ajattelemisen aihetta kuitenkin. 

*** 

L.M.Montgomery: Jane Victoria ja Jane Victoria palaa kotiin

Olen aina pitänyt vanhoista tyttökirjoista, ja näitä en ole aiemmin lukenut. Annan ystäville suositus. 


***


Maeve Binchy: Illallistarinoita

Vähän liikaa henkilöhahmoja, mutta muuten sellainen peruskirja hetkeen, kun ei jaksa ajatella mitään. Pieniä ja isoja huolia, vähän rakkaustarinaa ja lämmintä tunnelmaa. 


***

Anne Te Velde-Luoma: Kaaoksen kesyttäjä 

Järjestystä kotiin ja kalenteriin, tavoitteena hyvä elämä. Perusteos järjestelyyn, ohjeita kodin ja kalenterin raivaamiseen. 


***

Panu Jaskari: Välituntivalvoja

Hyvä kuvaus siitä, millaista koulussa on. Lue, jos omasta peruskouluajasta alkaa olla aikaa. Juoni mutkittelee koulumaailmasta muuallekin. 


***


Anna-Kaari Hakkarainen: Kristallipalatsi

Kirjassa on monta kertojaa mutta yksi teema. Samasta asiasta puhutaan useamman tarinan kautta. Yksi on lifestylebloggaaja (en samaistunut :D ), yksi tutkija, yksi sellainen, millainen ei haluaisi olla ja yksi Oscar Wilde. Aika mielenkiintoinen kirja, jossa on yllättävä loppu. 

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!