lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kahdeksan askelta taloudelliseen hyvinvointiin

(kuva Atena)

Tili tuli, tili meni? 

Jos sinulle käy aina näin, lue tämä kirja. Kukkakon kuningatar - kahdeksan askelta taloudelliseen hyvinvointiin sopii sinulle, jos et oikein tiedä minne rahasi aina katoavat sekä sinulle, joka haaveilet vähemmästä työnteosta. Siinäkin tapauksessa, että pidät tarkkaa kirjanpitoa rahavirroistasi, löydät kirjasta jotain uutta. Sijoutusneuvoja kirjasta ei löydy, mutta elämän tarkoitus voi löytyäkin. 

***

Kirja on suunnattu naisille, koska naiset usein päättävät kodin päivittäisistä ostoksista, kuten ruoka-, vaate- ja sisustusostoksista. (Ja miehet päättävät autosta ja kodinelektroniikasta.) Kirjassa on kahdeksan kohdan treeniohjelma (ja aikatauluehdotus sen noudattamiseen).

Kirjassa autetaan pohtimaan, millaista elämää haluaisit elää, jos ei olisi pakko käydä töissä. Ehkä se on mahdollista. Paljonko tarvitset elääksesi mukavasti? 

Tuntipalkkakin kannattaa laskea niin, että ottaa huomioon kaikki tehty työ, työmatkaan kulutettu aika, työstä palautumiseen käytetty aika, työvaatteet, työstä johtuva sairastelu sekä lasten vieminen hoitoon ja hoitomaksut. Kun kaikki nämä lasketaan yhteen ja jaetaan saatu palkka, saadaan oikea tuntipalkka. Se voi olla aika pieni.  

Saamamme palkka on vastine kulutetusta ajasta. Tämän takia kannattaa olla tarkka, mihin vaivalla hankitut euronsa laittaa. Lyhyesti sanottuna kannattaa ostaa vain, jos tarvitsee jotain, ja vain, jos siihen on myös varaa. 


***

Kirjassa on lueteltu erilaiset tyylit kuluttaa. Millainen kuluttaja sinä olet? 


Imagokuluttajalle tärkeää on ulkonäkö ja hänelää on ihailun tarve. 
Tarjoushaukka ostaa kun halvalla saa, vaikkei edes tarvitse. 
Keräilijä haluaa kartuttaa kokoelmaansa. 
Pakkoshoppaaja saa ostoksistaa hetkellisen hyvänolontunteen, joka katoaa ennen kotiovea. 
Läheisriippuvainen ostaa lahjoilla rakkautta. 
Bulimistisella tuhlaajalla raha polttaa näpeissä, ja siitä on päästävä eroon. 

***

Kirjan on kustantanut Atena. 

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta! Ohimennen näinkin tämän kirjan kaupassa, joskaan en ehtinyt siihen tarkemmin tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ri lukenutkaan ihan yhdessä illassa, vaan piti välillä jäädä miettimään.

   Poista
 2. No mä en kyllä ole noista kuluttajista mikään!! Ostan kun jotain tarviin. Ja jos joskus teen heräteostoja, nekin on yleensä ihan käyttöön tulevaa tavaraa (yleensä astioita) ja iloitsen ostoksistani vielä kotonakin. Eikö siellä ollut vaihtoehtona ollenkaan sellasta tavallista, kohtuullista ja järkevää kuluttajaa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, koska tämä kirja on suunnattu niille, jotka eivät sellaisia vielä ole! En minäkään noista ole mikään. Mutta kirjan lopussa oli ajateltavaa "järkeville" ja "tiedostaville" kuluttajillekin.

   Poista
 3. Juuri aloitin tämän bussimatkalukemisena!
  Toivottavasti tästä saa jonkun ajatuksenpoikasen omaan taloudenpitoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Minua jäi mietityttämään erityisesti tuo ajatus, että pitäisi laskea todellinen tuntipalkka.. En tiedä, uskallanko!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!