keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Suunnitelmia uunin maalaamiseenOlen tässä miettinyt, jos lopultakin maalaisi uunin. Tämä on aina jäänyt, koska pelkän uunin maalaaminen ei riitä. 

Pitäisi maalata takkahuoneen seinä ja takka, iso leivinuuni sekä seinää keittiöstä. Melko monta neliötä. Ja uunimaali on aika kallista. 

Monet ovat maalanneet uuneja ihan tavallisella seinämaalilla, ja hyvin on kuulemma pysynyt. En tiedä, uskallanko kokeilla. Jotkut myös pinnoittavat uunin jollakin tasoitteella, mutta en ole nähnyt sellaista lopputulosta, missä tiilit eivät näkyisi alta. Ja mielestäni jos tarkoitus on peittää tiilet, niin niiden pitäisi peittyä. 

Hauaisin maalata uunin neljästä syystä. Ensinnäkin se toisi valoisuutta kotiin. Toiseksi se poistaisi yhden värin kodista, jossa on liian monta väriä yhtä aikaa, joten kodin tunnelma myös rauhoittuisi. Kolmas syy on se, että edellisten asukkaiden jäljiltä uunin kyljessä on sinitarraa, joka ei lähde pois. Viimeinen syy on ihan se, etten pidä tällaisesta tasaisesta tiilestä. Jos pitää olla tiiliseinää tai tiiliuunia, niin sellaisella rosoisella pinnalla sitten (ja tosiaan toisella värillä). 

Uuni on kyllä tosi hyvä, se oli yksi ehdoton juttu taloa valitessa. Lämmitän taloa leivinuunilla ja sen päällä on hyvä kuivattaa lasten vaatteet ja kengät. Eihän se kaunis ole toppahousuilla kuorrutettuna, mutta käytännöllinen. 

Oletko sinä maalannut uunisi valkoiseksi? Mitä maalia käytit? Vinkkejä otetaan vastaan! 

4 kommenttia:

 1. Me maalattiin vanhassa kodissa sekä leivinuuni että takka ihan tavallisella remonttimaalilla, ja hyvin pysyi. Meitä ei tosin haitannut tiilikuvion näkyminen maalin alta.

  Kaveriperhe slammasi takan sellaisella röpelöisellä massalla, ja kaikki tiilikuviot peittyivät.

  Onhan teillä aika paljon tuossa punatiiltä eli melkoisen valaiseva vaikutus maalaamisella olisi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Minua ei maalin alta näkyvä tiilikuvio haittaa, mutta sellaisen rappauksen alta näkyvä sitten haittaakin, koska sen ei sieltä ole tarkoitus näkyä. Ehkä sitä massaa pitää olla sitten reilusti. Valoisuutta kaivataan, ehkä kokeilen ihan seinämaalilla!

   Poista
 2. Hei! Meilläkin on maalattu ihan tavallisella maalilla tiiliuuni. Ei mitään ongelmia maalin pysyvyydessä. Suosittelen! En edes tiennyt, että on olemassa erityisesti tuohon tarkoitukseen olevia maaleja... Aika usein tuntuu, että ne erikoismaalit on ihan turhia. Esimerkiksi kattoihin tarkoitettu maali... meillä on katotkin maalattu aivan perusmaaleilla vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää! Joku sanoi, että maali voi kellastua, jos uuni kuumenee. Mutta ehkä otan riskin!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!