tiistai 28. helmikuuta 2017

Ekologisempaa pyykinpesua

Pienillä teoilla on suuri merkitys, jos tekijä on suomalainen. Vaikka suomalaisia on vähän, niin hiilijalanjälkemme on aika suuri. (No, minkäs me sille voimme, ett taloja täytyy talvella lämmittää, mutta joillakin pienillä asioilla voi vähän kompensoida tätä!)

Sain Ruohonjuuresta kokeiltavakseni ekologisia pyykinpesuaineita. Onko nämä teille tuttuja? (Linkeistä pääset nettikauppaan, mutta minulle ei tule näistä tuloja.) Ruohonjuuressa myydään luomuruokaa, superfoodeja, terveystuotteita ja luonnonkosmetiikkaa sekä ekologisia siivousaineita. 

***

Olen viikon ajan pessyt pyykkiä Marius Fabre - sarjan tuotteilla. Ne ovat ekologisia ja biohajoavia. Monille Marseille-saippua on varmasti tuttu tuote. Se sisältää oliiviöljyä ja soodaa, ja se sopii niin hiusten kuin ihon pesuun (Tämä oli minulle uusi tieto! Kiitos vinkistä Farmarin rouva!) kuin myös siivoamiseen, erityisesti nahan puhdistamiseen. Siinä ei ole kemiallisia lisä- tai väriaineita. 

Marius Fabren nestemäisessä muodossa olevaa Marseille-saippualiosta on helppo käyttää pyykinpesukoneessa. Nestemäinen pyykinpesuaine hajoaa luonnossa, sillä se on 100% kasvipohjainen. Pyykinpesuaine sopii hyvin myös herkkäihoisille, ja ainakin meillä pyykki puhdistui aivan yhtä hyvin kuin "tavallisilla" pesuaineilla. 

Jos ei halua ostaa valmiiksi nestemäistä saippuaa, vaan pelkän saippuan ilman vettä, niin sarjassa on saatavana myös saippuahiutaleita. Ne ovat käteviä esimerkiksi käsipyykkiä pestessä. Pesuainetta ei vahingossakaan lorahda liikaa, kun saippuahiutaleita otetaan kädellä sen verran kuin tarvitsee. Hiutaleet liotetaan lämpimään veteen, jossa käsipyykki pestään. Hiutaleista voi liottaa myös nestemäistä pyykinpesuainetta pyykkikoneeseen. Itse olen pessyt villa- ja alusvaatteita saippuahiutaleilla. 

Pidän kovasti myös Mummi ja miä - sarjasta, sitäkin on Ruohonjuuresta saatavissa. Tällä hetkelä minulla on sitruunasoodan tuoksuinen siivoussuihke sekä polkkakarkin tuoksuinen astianpesuaine.. Aika ihanat! 

2 kommenttia:

  1. Mä oon käyttänyt aika pitkään pesupähkinöitä pyykinpesussa, jos pyykki on kevyesti likaista. Siihen ne toimivat hyvin, ja ovat tosiaan biohajoavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä en koskaan kokeillut. Täytyypä joskus ostaa näitäkin testattavaksi!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!