tiistai 25. lokakuuta 2016

Parhaat mahdolliset löylyt


Saunan tärkein asia on tietysti hyvä kiuas. Juuri sopivan kokoinen lämmittämään hyvät löylyt, mutta ei liian suuri tekemään ilmasta kuivaa ja löylyistä liian kipakoita. Ja minulle kaunis ulkonäkö on ihan yhtä tärkeä seikka, kuin hyvät löylyt.. 

Valkoiseen ja mustaa saunaan halusin tietysti valkoisen ja mustan kiukaan. Koska meillä on sähkösauna, vaihtoehtoina oli joko seinäkiuas tai lattialle asennettava kiuas. Kaunein kiuas, jonka löysin, oli Kota Saana.

Narvi on ainoa iso kiuasvalmistaja, jonka kaikki tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Olen aina iloinen, kun voin suosia suomalaista. Nyt se onnistui. 

Nyt uudessa saunassa on saunottu jo monta kertaa, ja minäkin olen innostunut saunomaan ihan eri tavalla kuin ennen. Voi että on kiva istua kauniissa saunassa, siellä rentoutuu ihan eri tavalla kuin vanhassa ja rumassa! 

Kiukaassa on montakymmentä kiloa kiviä, ja verkkopinta tuo kivet kauniisti esiin. Tällä hetkellä pinnalla on koristeena valkoisia kiviä, mutta mikseipä koko kiuas voisi olla harmailla kivillä. Kiukaassa on erillinen termostaatti, joka huolehtii, että saunan lämpötila pysyy oikeana.

Kota Saana - kiukaassa on erillinen ohjauspaneeli, jonka voi asentaa vaikka eri huoneeseen. Siitä on helppo valita saunan lämpötila kyykistelemättä. Ohjausyksikön- ja termostaatinjohdot voi asentaa seinäpaneelien alle piiloon. Kiukaan voi integroida myös lauteisiin, mikäli sauna ei ole perinteisen mallinen niinkuin meillä. Kiuasta saa myös teräksen värisenä, ellei musta väri miellytä. 


Yhteistyössä Narvi 

Linkit vievät valmistajan nettisivuille, mutta en saa linkkien käytöstä tuloja itselleni. 

4 kommenttia:

 1. Upeet noi valkoiset kivet. Tosta kivimäärästä tulee varmasti pehmeät löylyt.
  Olin juuri saunassa, nautin oikein kunnolla, toiset löylyt leikkauksen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ruvennut nauttimaan saunomisesta ihan eri tavalla kuin ennen. Aiemmin en juurikaan käynyt saunassa, nyt se on taas lämpiämässä. Ja kyllä, löylyt on mukavan pehmeät, kunhan ei lämmitä liikaa. Kyllä tällä kipakatkin löylyt saa, jos sellaisista tykkää. Onhan vain ihana keksintö tämä sauna!

   Poista
 2. Hieno kiuas! Ja kivat nuo valkoiset kivet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, kun kaikki yksityiskohdat on kauniita, kiuaskin!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!