lauantai 9. huhtikuuta 2022

Evakkotarina ja pieni kirjakauppa


Merja Mäki : Ennen lintuja 
Gummerus

Evakkotarina sadan vuoden takaa. 

Lehmän kanssa matka taittuu hitaasti, ja pakkanen puree terävästi poskiin. Perillä Suomessa odottavat ynseät sukulaiset. Parantajan opeista ei ole hyötyä sotasairaalassa. Omaisuus häviää matkalla. 

Rakastan kirjoja, jotka kertovat historian niin, kuin se ehkä oli. Miltä tuntuu jättää kaikki. Miltä tuntuu nähdä, kun joku jättää jopa lapsensa. 


Annie Darling: Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa
Tammi

Kirjan kansikin jo sen kertoo, tämä on hyvän mielen kirja. Ei mitään vakavaa vaan sellaista hyvän mielen luettavaa, kun ei jaksa murehtia, huolehtia, ajatella, perustella. 

Posy perii kirjakaupan (miksen minä ole perinyt koskaan kahvilaa tai kirjakauppaa?). Posy on puolensapitämätön, ja tietysti hävytön Sebastian kerta toisensa jälkeen tekee mitä huvittaa, eikä kuuntele Posya. Jos Posy ei saa kaupasta kannattavaa, se siirtyy Sebastianille. Aloitin kirjan, koska olisin halunnut sukeltaa kirjakaupan maailmaan. Harmillisesti se jäi ihan sivuosaan kirjassa. Pakko myös sanoa, että henkilöhahmot olivat turhan ärsyttäviä. Kirja ei yllätä, mutta välillä tällaisellekin kirjalla on hetkensä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!