keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Ihana keitto kikherneistä ja paahdetusta paprikasta




Lupasin laittaa helppoja kasvisruokia aloittelijoille. Haluan jakaa tän, koska mulle kikherneet oli niin iloinen yllätys. (Ja toiseksi, tää on niin hyvää!)

Taustaksi kerrottakoon, että mä inhosin kaikkia herneitä, papuja ja kypsennettyjä kasviksia ennen. Kikherneet sitten yllätti mut, ne on mun suosikkeja nykyisin! Ne myös tekee tästä keitosta täyttävän, ja niissä on proteiiniakin (monet luulee, ettei kasvisruuasta saisi sitä tarpeeksi, mutta kyllä vaan saa.)

Tässä siis helppo ja hyvä ohje. Mun suosikki kasvissosekeitoista! Kaverina on uunifetaa, koska se valmistuu samalla, kun paprikat paahtuu. Ilman sitäkin tää on ihana keitto!

(Ps. Jos sulla ei ole juustokuminaa, jätä se vaan pois. Näin mökin teen, en osta mausteita yhden ruuan takia.)



Tomaatti-paprikakeitto / 4 annosta

Halkaise 2 paprikaa ja laita ne kuoripuoli ylöspäin pellille. Paista 250C kunnes kuori on mustunut. Vedä kuori irti.

Huuhtele tölkillinen kikherneitä.

Paloittele 2 punasipulia + 4 valkosipulin kynttä. Kuumenna sipuleita hetki kattilan pohjalla tilkassa öljyä.

Lisää kikherneet ja paprikat + 1tl juustokuminaa + 400g tomaattimurskaa + 6dl vettä + kasvisliemikuutio.

Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Soseuta. Lisää suolaa ja mustapippuria.




Uunifeta

Laita feta astiaan. Pilko päälle tomaattia, lorauta pikkuisen oliiviöljyä ja ripottele oreganoa.

Paista sen aikaa, että feta alkaa ruskistua, noin 10 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!