torstai 18. marraskuuta 2021

Laura Friman: Tauko


 Laura Friman: Tauko 

Jolloin luovuin vaateostoksista vuodeksi ja pilasin elämäni ehdoin tahdoin 


kustantaja GummerusOmakohtainen kertomus vaatteiden ostolakosta juuri sellaiselta ihmiseltä, joka on surutta ostellut halpisvaatteita kaappiin lojumaan ilman, että käyttää niitä koskaan. Hyvä niin, sillä usein ostolakoista kirjoittavat ne, jotka jo valmiiksi elävät ekologisesti. Ja sellaisiin on niiden vaikea samaistua, jotka elävät päinvastoin. 

Laura Friman on juuri se, jonka kuuluikin tehdä parannus ja toimia esikuvana. Hän on hyvätuloinen, jolla on varaa ostaa niin halpaa, keskihintaista kuin kallistakin vaatetta. 

Säästäväinen minäni kauhistelee paitsi tuhansien eurojen lenkkariostoksia, mutta myös järjetöntä ihastumista jokaiseen trendiin. En yhtään pääse samalle aaltopituudelle hänen kanssaan. Frimanin mukaan pyöräilysortsit näyttävät hyvältä. Elämme ilmeisesti eri universumeissa. (Ja hän kokee olevansa se, jolla on hyvä vaatemaku.)

Kirjassa on paljon pohdintaa vaatesuhteesta; siitä miltä tuntuu lopettaa ostelu ja millaisia vaatemuistoja hänellä on. On mielenkiintoista lukea, mitä ajattelee yltiötuhlailevainen ostostelija. Sitäpaitsi, Friman kyllä tajuaa ostoskäyttäytymisensä olevan vastuutonta. 

ps. Frimanin mukaan hame on kamala vaate. Viimeistään tässä vaiheessa on selvää, ettei hänellä ole kaikki kunnossa. Hänen poikaystävänsä vaikuttaa sen sijaan fiksulta. Tämä näkee, että trendipipo näyttää tonttulakilta ja kyseenalaistaa joogahousut. 

pps. Jos mietit Frimanin tavoin, näytätkö lippiksessä uskottavalta vai typerältä, niin vastaus on jälkimmäinen, ellet ole alakouluikäinen poika. 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!