maanantai 18. lokakuuta 2021

Arki helpottuu suunnittelemalla
yhteistyö / Putinki 


Heti alkuun: Instagramissa Rakastu_arkeen Muumi-kalenteri 2022 arvonta! Instagramissa esittelen näitä Putingin tuotteita tarkemminkin myöhemmin. 

Kukapa ei pitäisi helposta arjesta? Siitä, kun asioita ei tarvitse stressata eikä ole koko ajan kiire. Kun töiden jälkeen ei tarvitse lähteä nälkäisenä kauppaan miettimään, mitä tänään laittaisi ruuaksi. Siitä, kun ei tarvitse riidellä, kenen vuoro on siivota, laittaa ruokaa tai kuskata lapsia harrastuksiin. 

Arjesta on helppo tehdä helpompaa, nimenomaan suunnittelemalla! Joillekin suunnittelu ja arjen järkevä pyörittäminen on luontaista, mutta toisille ei. Jotkut eivät ole lainkaan suunnittelijoita. Heille ei ole itsestäänselvyys miettiä viikon ruokalistaa etukäteen saati hakea (tai tilata) kaupasta kaikkia ruokia kerralla. 

Oletpa kumpaa tyyppiä tahansa (kumpaa muuten olet?), arjen suunnittelu on mukavampaa, kun välineet ovat mieleiset. Minulle ainakin on väliä, millaiseen vihkoon suunnitelmani kirjoitan. (Tavallinen kouluvihko saa vain työasiat mieleen, ja niitä välttelen juuri nyt parhaani mukaan!) 

Minulla on suunnitteluun vuosien varrella hioutunut rutiini. Seinäkalenteriin suunnittelen ensin vuoden ja jokaisen kuukauden. Siihen merkitsen lomat ja reissut, juhlapäivät ja muut tärkeät menot. Jokaisen kuukauden kohdalle laadin suurpiirteisen kuukausisuunnitelman (muistutan itseäni esimerkiksi tulppaanin sipulien istuttamisesta ja laadin remonttisuunnitelman). 

Seinäkalenterin tärkeimmät ominaisuudet ovat nimi- ja juhlapäivät, viikkonumerot, isot ruudut ja kaunis kuvitus. Tänä vuonna minulla on ollut käytössä Mira Malliuksen kalenteri, ja sen valitsin ensi vuodellekin. 

Jokaisen kuukauden alussa teen tarkemman kuukausisuunnitelman ja jokaiselle viikolle viikkosuunnitelman. Tähän olen käyttänyt viikkosuunnitelmapohjia. Tänä vuonna sekin on ollut Mira Malliuksen, mutta ensi vuonna käytän BusyB- sarjan pohjia. 

Jokaiselle viikolle laadin ruokalistan, ja teen ostoslistan sen pohjalta. Ostamme ruokakaupasta kerralla viikon ostokset, toki välillä jotain pientä pitää hakea täydennykseksi. Joka viikko meillä on jokin kasvisruoka ja jokin kalaruoka. 

Ehkä tärkein minulle on kuitenkin muistikirja. Se kulkee aina käsilaukussa mukana. Sinne kirjaan muistiin, mitä kaikkea pitää ostaa (lenkkarit kokoa 33, t-paitoja 170cm, synttärilahja kummipojalle, itselle kävelykengät ja keittiöön uusi kattila jne). Muistikirjaan kirjaan suunnitelmat ja ideat talteen, samoin kuin hankkimani joululahjat (ihan hyvin voi aloittaa tammikuussa!). 

Tässä Life planner- kalenterissa on merkitty viikon liikuntakerrat valmiiksi, mikä on tälläiselle epäliikkujalle loistava keino motivoitua! (Edelleen etsin sitä lajia, josta pitäisin niin paljon, että liikkumaan olisi kiva lähteä..) 

Tässä vielä linkit tuotteisiin: 

Life planner 2022

Seinäkalenteri Mira Mallius 2022

Viikkolehtiö BusyB

Meal planner BusyB 

Tarrat Mira Mallius

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!