sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Kodin ekologiset puhdistusaineet - Biolindo

yhteistyössä / Biolindo

Kodin siivoukseen ei tarvita montaakaan puhdistusainetta. Eikä puhdistuaineiden todellakaan tarvitse olla mitään vahvoja myrkkyjä, jotka desinfioivat kodin turhaan. 

Biolindolla on valtavan suuri valikoima ekologisia kodin siivousaineita, joista löydät kaiken tarvittavan. 

Pyykinhuuhteluaineen olen vaihtanut jo vuosia sitten pyykkietikkaan, enkä muutenkaan halua turhia tuotteita käyttää. Siivouksen tulee olla helppoa ja nopeaa. En halua turhia tuotteita siksikään, etten pidä ylimääräisistä tavaroista. Ne vievät vain turhaan tilaa. 

Keittiöstä löytyy tiskiaine, yleispuhdistussuihke ja käsisaippua, vessoissa on omat siivoussuihkeensa ja muun kodin siivoukseen tarvitsen lisäksi peilien ja ikkunoiden puhdistussuihkeen. Kylpyhuoneessa on oma puhdistusaineensa, jolla kalkkeutumat ja muut liat saa pois. Pyykeille on kolme pesuainetta: värillisille, valkoisille ja villalle. 

Moni pärjää toki vielä vähemmillä aineilla. Minulle tärkeää on myös se, ettei minun tarvitse hakea siivousaineita eri kerroksesta tai huoneesta, vaan että jokaisessa paikassa on tarvittavat välineet helposti saatavilla. 


Tässä minun valintani Biolindon valikoimasta: 

Methodin tuotteet ovat olleet suosikkejani jo vuosia. Kaunis ulkonäkö yhdistettynä kivoihin tuoksuihin tarkoittaa jo kahta minulle tärkeää ominaisuutta. Kolmantena, ja tärkeimpänä on tuotteiden ympäristöystävällisyys. (Methodin tuotteita löytyy marketeistakin, mutta Biolindolta ne saa hieman edullisemmin.)

 Minulla on aina suihkutettavaa yleispuhdistusainetta, sillä sellaisen käyttäminen on vain niin helppoa ja nopeaa. Sillä saa puhdistettua niin kaappien ovet kuin tahrat ruokapöydästä. 


Jokaisessa kodissa kannattaisi olla puhdistustahna. Planet Puren Universal puhdistustahna on edullinen (alle 6 euroa), ympäristöystävällinen sekä tehokas. Sillä saa puhdistettua hanat ja kylppärin seinät, tiskialtaat ja tennarit. Kaikki Planet Puren tuotteet hajoavat vesistöissä muutamassa päivässä. 

Ylemmän tennarin puhdistin puhdistustahnalla, parin vuoden pinttymiin ei tarvittu kuin muutama pyyhkäisy. Kylppärin hanat kiiltävät nyt yhtä kirkkaina kuin uutena. Seuraavaksi hankaan tiskipöydän!


Uutena tuotteena itselleni otin kokeiluun Sodasan-pyykinpesuaineen. Se sopii muille pyykeille, paitsi villalle ja silkille. Valitsin tämän, sillä tämäkin on biohajoava, eikä sisällä hajusteita (en halua, että vaatteeni tuoksuvat millekään. En lisää pyykkietikkaanikaan mitään tuoksuja). 

Tahroihin käytän muuten sappisaippuaa, se on tehokasta (mutta ikävä kyllä eläinperäistä). 

Toinen uusi sarja minulle on Beeta. Sekin on kivan näköinen ja ympäristöystävällinen. Lasinpuhdistussuihke on näppärä tuote, sillä peilien ja ikkunoiden peseminen erikseen lastan kanssa on minulle liian isotöistä. Suihkaus pesuainetta ja pyyhkimisen liinalla on riitettävä. (Minähän en isommin pidä siivoamisesta, mutta siisteydestä sen sijaan pidän.) 

Valitsetpa mitä tahansa tuotteita Biolindolta, voit olla varma, että ne ovat luonnon kannalta hyviä valintoja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!