perjantai 25. kesäkuuta 2021

Kesäkuun kirjavinkit

Heti alkuun kaksi kevyttä kesäluettavaa, jotka eivät juonellaan yllätä. Rantakahvila kiinnitti huomioni ihan jo sillä, että jos voittaisin lotossa, haluaisin perustaa kahvilan. Siksipä aina, kun löydän kirjan, jossa perustetaan pieni myymälä tai kahvila, tartun kirjaan.


Lucy Diamond: Rantakahvila

kustantaja Otava

 Evie perii tädiltään kahvilan. Evien elämä on kylläkin monen tunnin ajomatkan päässä, eikä hänen poikaystävänsä innostu ajatuksesta lainkaan. Kovin ennalta-arvattavajuoninen kirja sisältää tietenkin pieniä vastoinkäymisiä, romantiikkaa ja ihania kakkuja. 


Beth O'Leary: Vaihtokauppa

kustantaja WSOY

Lontoolainen, ylikuormittunut Leena vaihtaa asuntoa isoäitinsä Eileenin kanssa. Leena muuttaa maaseudulle lepuuttamaan hermojaan ja Eileen pääsee nettideittailemaan Lontoon poikamiehiä. 

Romanttisessa kirjassa sivutaan kipeitäkin asioita, kuten siskon kuoleman vaikutusta perhesuhteisiin.  Paula Havaste: Saarelaislaulu

kustantaja Gummerus

Jos rakastat Enni Mustosen kirjoja, rakastat myös tätä sarjaa. 

Neuvosto-Viroon sijoittuva Saarenmaa-sarja on ihanan historiallinen. Tapahtumat ovat mukavan arkipäiväisiä, ja ajankuva välittyy lukijalle mielenkiintoisesti. Havaste kuvaa hyvin sitä, millaista elämä oli aikana, kun mielipiteet ja salaisuudet kannatti pitää omana tietonaan. Lue ensin aiemmat osat! 

Sarjan päätösosassa majataloa pitävä Vilja pääsee ensimmäistä kertaa elämässään Tallinnaan. Viljan tytär Merle sekä toinen nuori pioneeri Vilmar pääsevät Suomeen saakka kesäleirille.  Jenny Colgan: Uusia lukuja ja onnellisia loppuja

kustantaja Gummerus


Nina rakastaa kirjoja. Hän työskentelee pienessä kirjastossa, joka lakkautetaan. Nina haluaa jatkaa rakastamaansa kirjojen suosittelutyötä, joten päätyy ostamaan pakettiauton, josta tulee kiertävä kirjakauppa. Pakettiauton ostoreissulla hän ihastuu myös skotlantilaiseen pikkukylään. Toki kirjassa on kevyen kesäkirjan tapaan romantiikkaa. 


Maaretta Tukiainen: Tärkeintä tänään
Näin saat vähemmällä enemmän

kustantaja Tuuma

 
Elämän monimutkaisuutta voi vähentää järjestämällä elämää. Elämä koostuu päivistä. Päivät koostuvat tekemisistä. Tärkeintä tänään - kirjassa elämää tarkastellaan elämää koko elämän, viikon ja päivittäisten toimintojen tasolla. 

Kirjassa sovelletaan minimalismia elämänhallintaan tuomaan selkeyttä ja rauhaa.
Yksinkertaistaminen tarkoittaa sitä, että jotain jätetään tekemättä, kuluttamatta ja ostamatta. Tällöin se, millä on merkitystä, saa lisää aikaa ja tilaa. 

Lue lisää minimalismista: 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!