tiistai 11. toukokuuta 2021

Toukokuun kirjavinkit

Miika Nousiainen: Pintaremontti


kustantaja Otava

Ihan ensimmäiseksi tämän kuukauden suosikkini! Pintaremontin henkilöt ajattelevat niin hauskasti, että nauroin välillä ääneen. 

Vaikka ihmisillä yleensä asiat johtavat toiseen, Samin elämässä mikään ei johda mihinkään. 

Kirjan henkilöt ovat virkistävästi miehiä, joilla on ongelmia, jotka useimmiten liitetään naisiin. Markus on yksinhuoltajaisä, Pesonen omaishoitaja. Sami haluaisi parisuhteen ja perheen. Kirja on mukava keveä painavista asioista huolimatta. 


Kim Liggett: Armonvuosi

kustantaja Karisto 

Tämä kirja on dystopioiden ystävälle. 

Tierney on kuusitoista, ja silloin on aika eristäytyä vuodeksi. Vuotta kutsutaan armovuodeksi, mutta enempää siitä ei puhuta. Nuorilla naisilla on taikavoimia, joista heidän täytyy päästä vuoden aikana eroon. Tierney ei vain tunne mitään maagista. 

Yhteiskunnassa eletään miesten ehdoilla ja säännöillä. Naisten tehtävä on palata armovuoden jälkeen vaimoiksi tai työläisiksi. Näitäkään rooleja he eivät saa itse valita. Cathy Kelly: Perhesiteitä 

kustantaja Gummerus 

Freya on julkkiskokki, jolla on hyvä aviopuoliso Dan ja kaksi ihanaa lasta. Ryöstön kohteeksi joutuminen aiheuttaa hänelle kuitenkin valtavaa ahdistusta. Kun Danin ex-vaimo haluaa taas osaksi tyttärensä - joka on myös Freyan tytär- elämää, ahdistus vain kasvaa. 

Aavistus ripeyttä kerrontaan ei olisi ollut pahitteeksi, tämä ei ollut suosikkini Kellyn kirjoista, joista olen kyllä yleensä pitänyt. Kellyn kirjoissa kuvataan elämää iloineen ja suruineen, eivätkä päähenkilöt ole täydellisiä. 


Liane Moriarty: Sulje silmäsi ja laske kymmeneen 

kustantaja WSOY

Suosittelen lukemaan kaikki Moriartyn kirjat! 

Hypnoterapeutti Ellen tapaa ihanan Patrickin. Kaikki on muuten hyvin, mutta Patrickin ex, Saskia,  ei ole päästänyt irti suhteesta, ja stalkkaa entistä rakastaan ja tämän uutta puolisoa. Kirja etenee trillerimäisesti, ja erityisen mielenkiintoisia ovat kohdat, joissa tarina etenee Saskian näkökulmasta. Rakastan kirjoja, joissa pääsee kurkistamaan sellaistan ihmisten ajatuksiin, joita en ymmärrä. (ks myös alempi kirjavinkki!)


Annamari Marttinen: Häiriömerkintä 

kustantaja Tammi

Olen itse aina ollut tarkka rahoistani. Säästin jo alakouluikäisenä. En osta koskaan mitään osamaksulla tai luotolla. (Talolaina minulla kyllä on.) Olikin mielenkiintoista lukea täysin toisenlaisen ihmisen ajatuksista. Vaikka Häiriömerkinnän Karoliina on kuviteltu henkilö, vastaavia tarinoita löytyy oikeasta elämästä liikaa.

Karoliina jää kahden asunnon loukkuun ja työttömäksi yhtä aikaa, mutta hän ei mieti järkeviä ratkaisuja tilanteeseensa. Odotan koko ajan, milloin Karoliina ottaa itseään niskasta kiinni. Milloin hän itse tekee ongelmilleen jotain? 

Kuka tahansa voi joutua taloudellisesti heikkoon tilanteeseen. Koska kaikki eivät osaa toimia siinä hetkessä järkevästi, on hyvä tietää, miksi eivät. Miltä ahdistus tuntuu, kuinka kasautuvat laskut vaikuttavat ajatuksiin. Kun tiedämme syitä, näille voisi tehdä ehkä aikaisemmassa vaiheessa jotakin.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!