maanantai 26. huhtikuuta 2021

Hyvän mielen kotiMaaretta Tukiainen: Hyvän mielen koti 

kustantaja Tuuma


Kodin tulee olla sellainen, että sen asukkaat viihtyvät siellä. Kirja antaa ideoita siihen, miten kodista saa sellaisen, että siellä voi hyvin. Sille, mikä on tärkeää (olipa se liikunta, taiteen tekeminen tai pelaaminen), pitäisi järjestää tilaa. Jokainen myös vaikuttaa kodin tunnelmaan omalla toiminnallaan. 

Hyvän mielen koti ei ole kevyt katselukirja (vaikka onkin esteettisesti todella kaunis), vaan siinä on paljon painavaa asiaa. Sellaista, jota haluaa jäädä pohtimaan. Haluan pysähtyä kunkin ajatuksen äärelle ajan kanssa. 

Kirjassa on neuvoja, joita kannattaa oikeasti noudattaa. Kuten, että älä osta melkein mieleistä, vaan odota, että löydät juuri sen, mitä etsit. Kierrätä, ja myy tirhat tavarat pois. Kotia ei pitäisi sisustaa vain siksi, että pysyisi trendeissä mukana. Se tuo ilon sijasta stressiä ja pakonomaisuutta. Kodin ei tarvitse edustaa jotain tiettyä tyylisuuntaa ollakseen kaunis. 

Lisäksi Hyvän mielen koti - kirjassa esitellään erilaisia koteja, jotka tuovat asujilleen eri tavoin hyvää mieltä. Marin minikokoisen talon voi tarvittaessa siirtää. Johannan ja Timon luona ei tehdä mitään. Kreetan toinen koti on työhuone. Tarinat keventävät kirjan tunnelmaa. Itse rakastan tarinoita, ja tietokirjassakin luen niitä enemmän kuin mielelläni. 

Elämän kuuluu tuntua hyvältä. Samoin kodin. Kirjan tarkoitus on herättää ajatuksia siitä, millaisessa kodissa juuri sinun on hyvä asua. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!