maanantai 29. maaliskuuta 2021

Pääsiäis- ja kevätjuttuja












Vietin teehetken etupihalla auringossa. Luin kirjaa tunnin verran, eikä yhtään palellut.

Miten ihanaa onkaan, kun ulkona tarkenee lukea! Jokin pikkulintu lauloi ja vesi tippui räystäästä. Olen niin onnellinen keväästä!

Tein palmusunnuntaiksi sitruunajuustokakun. Tämä on mun lemppari hyydytettävistä juustokakuista. Alempana ohje.

Mutta! Mulla on nyt ongelma. Liivatelehdet on tehty sian nahasta, mitä mä en kyllä haluaisi syödä. Vegevaihtoehdot agar-agar ja vegegel pitäisi sekoittaa kuumennettavaan aineeseen, joten tähän kakkuun ne ei kai sovi? (Kuumennettavaa nestettä on niin vähän, että lukemani mukaan tuskin onnistuisi.) Toisaalta, tää on mun lemppari, joten en kakusta haluaisi täysin luopua. Hankalaa. Mulla on kovin vähän tietoa aiheesta, joten otan vinkkejä vastaan erittäin mielelläni!

🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋

Sitruunajuustokakku

Pohja
Murskaa 10 kpl keksejä ja sekoita muruihin 50g sulatettua voita. Levitä muruseos irtopohjavuokaan (jossa on leivinpaperi pohjalla).

Leivinpaperi on helpompi poistaa valmiin kakun alta, kun se on leikattu keskeltä kahtia, ja osat on laitettu vuokaan hieman päällekkäin.)

Täyte
Vatkaa 2 purkkia vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Lisää 2 purkkia sitruunatuotejuustoa tai sitruunarahkaa.

Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista sitruunan mehu. Lisää nämä täytteeseen.

Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Purista niistä sitten vesi pois ja liuota ne kuumennettuun appelsiinimehutilkkaan (noin 0,5dl). Sekoita täytteeseen hyvin.

Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi. (Muuten kiilteeseen sekoittuu täytettä.)

Kiille
Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan muutamaksi minuutiksi. Purista kuivaksi, ja liuota tilkkaan (n. 0,5dl) kuumennettua appelsiinimehua. Lisää kylmää mehua vielä noin 1,5 dl. Kaada kiille täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään saakka.




 

2 kommenttia:

  1. Jos haluat vegeleivontaan perehtyä enemmänkin, suosittelen lämpimästi Kamomillan Konditorian blogia. Siellä on vegaanisesta leivonnasta ihan kaikki, mitä ikinä voi mieleen tulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Mulla on omat tietyt ohjeet, jotka onnistuvat aina. Välillä kokeilen uusiakin, mutta aina palaan näihin vanhoihin :D Jos nämä saisi vain muutettua vegeversioiksi, niin olisin tosi iloinen! Nytpä rupeankin tutustumaan tuohon blogiin, josko sieltä löytyisi vinkkejä!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!