maanantai 8. maaliskuuta 2021

Maaliskuun kirjavinkit
Aleksandr Manzos: Suuri pelikirja - MegaGames
kustantaja Readme

Tässä paras kirja niille, jotka pelaavat mieluummin! Paksu kirja täynnä pelijuttuja. Teoksessa on esitelty niin konsoli- kuin tietokonepelien tärkeimmät jutut. Helppolukuinen kirja on täynnä tietoa ja tekstejä. Värikäs kuvitus ja ajankohtainen aihe innostavat lukemaan. 

Manzos on kirjoittanut peleistä yli kymmenen vuoden ajan, joten hän tietää kyllä, mistä puhuu. Kirja esittelee niin e-sportin pelaajia kuin Pokemonin ja Minecraftin, pelistudiot, mobiilipelit ja erikoislaitteetkin. Mari Frisk: Neliöjuuri 
kustantaja Myllylahti 

Nykyisin on kovin erilaisia perheitä. Neliöjuuren mukaisesta en olekaan aiemmin lukenut - kaksoset Sonja ja Kati päätyvät suunnittelemaan yhteistä vauvaa. Olisihan se kätevää, kun lapselle olisi aina hoitaja ja muunkin vastuun voisi jakaa kahden pariskunnan kesken. 

Tarinaan ilmaantuu mukaan salaperäinen sukulainen, joka on jättämässä siskoksille perinnöksi huvilan, jos jompi kumpi vain suostuu muuttamaan sinne. 


Hanna Velling: Kutsumaton 
kustantaja Bazar 

Tässä toinen romaani erilaisista perheistä. Aluksi on ydinperhe, Mirja ja Mikko ja lapset. Mikolla on taipumusta syrjähyppyihin, mutta nehän ovat merkityksettömiä. Kunnes kuvioihin tulee Siru. 

Sirun elämässä olisi tilausta turvalliseen parisuhteeseen ja Topi-pojan isäpuolelle. 

Toisen onni on toisen epäonni. Kukaan ei tee väärin. Uusperheessä joku inhoaa toista ja toinen ei edes halua ymmärtää saati sopeutua. Tällaista elämä on. 
Enni Mustonen: Syrjästäkatsojan tarinoita - sarja 
kustantaja Otava

Minulla on tapana lukea sellaiset kirjat, joista pidän oikein paljon uudestaan ja uudestaan. Tämä Enni Mustosen sarja on juuri sellainen. Eb edes tiedä, monettako kertaa luen tätä. 

Tämä on kirjasarja, jossa ei tapahdu mitään kovin isoa pitkään aikaan, mutta silti jokainen sivu on ihana. Jaksan lukea uudelleen ja uudelleen, kuinka Ida siivoaa, laittaa ruokaa ja lämmittää uuneja. 

Mustonen osaa kuvata historiaa todella hyvin. Sarja kannattaa lukea järjestyksessä. Jos haluat tietää tarkemmin, mitä missäkin osassa tapahtuu, kurkkaa Kirsin kirjanurkkaan
2 kommenttia:

 1. Mikä sattuma!! Tulin pitkästä aikaa kurkkaamaan sinun kuulumisia, ja kuinka ollakaan, juuri luin tuon Kutsumattoman!! Siis vein sen noin tunti sitten kirjastoon takaisin... =D Tykkäsin. Ja nuo Syrjästäkatsojan tarinat on myös mun mieleen, olen kaikki ne lukenut myös. Pitääkin pistää tuo Neliöjuuri muistiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit! Aktiivisempi olen nykyisin instagramin puolella - se on niin paljon monipuolisempi kanava. Jos olet siellä, niin tervetuloa kurkkaamaan sinnekin! https://www.instagram.com/rakastu_arkeen/

   Harmi, kun kaikki hyviä kirjoja ei vaan millään ennätä lukea, mitkä on lukulistalla!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!