maanantai 25. tammikuuta 2021

Vegetalvi

 


Hanna Stolt: Vegetalvi 
Talven parhaat kasvisreseptit arkeen, jouluun ja uuteen vuoteen

kustantaja Readme


Ei todellakaan tarvitse olla talvi, jotta tämän kirjan ohjeilla voisi tehdä ruokaa! Kirjan ohjeet ovat helppoja ja herkullisia. 

Kirjasta löytyvät ohjeet niin aamupaloihin, alkupaloihin ja salaatteihin, pääruokiin, lisukkeisiin, juomiin kuin jälkiruokiin. Itse aion kokeilla piakkoin pikkelöityjä punasipuleita, punakaalisalaattia ja kikhernetofua. Myös punajuurikeitto kiinnostaa, sillä lapsuuteni kammottavin kouluruoka oli borssikeitto. Haluan antaa punajuurelle uuden mahdollisuuden. 

Kasvisruoka voi oikeasti olla hyvää. Itsehän olin vannoutunut lihansyöjä, joka yritti tehdä kasvisruokaa ekologista syistä. Myöhemmin eettiset ja terveydelliset syyt tulivat mukaan. Silti en onnistunut, ennen kuin sain syötäväkseni oikeasti hyvää kasvisruokaa. Ei minun ollut tarkoitus lopettaa lihan syömistä kokonaan, siinä vain kävi niin - koska kasvisruoka on niin hyvää, en ole kaivannut lihaa pitkiin aikoihin. Kannattaa siis kokeilla kasvisruokaa, se voi yllättää! Ja vaikkei kokonaan lopettaisi lihan syömistä, niin jokaisella kasvisaterialla on merkitystä niin eettisesti, ekologisesti kuin terveydellisestikin. 

Suuri plussa kirjan ulkoasusta! Hanna Stolt on itse ottanut kauniit ruokakuvat ja talvimaisemat ovat Kalle Laineen kuvaamia. Huomasin muuten, että talvikuvat on otettu Porvoossa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!