sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Tomaatti-paprikakeitto ja paprikahummus



Tomaatti-paprikakeitto

Halkaise paprika ja laita se kuoripuoli ylöspäin pellille. Paista 250C kunnes kuori on mustunut. Anna jäähtyä. Vedä kuori irti. 


Huuhtele tölkillinen kikherneitä. 


Paloittele 2 punasipulia + 4 valkosipulin kynttä. Kuumenna sipuleita hetki kattilan pohjalla tilkassa öljyä. 


Lisää kikherneet ja paprika + 1tl juustokuminaa + 400g tomaattimurskaa + 6dl vettä + suolaa + mustapippuria + kasvisliemikuutio.


Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Soseuta. 


Paprikahummus

Halkaise paprika ja laita se kuoripuoli ylöspäin pellille. Paista 250C kunnes kuori on mustunut. Anna jäähtyä. Vedä kuori irti. 

Valuta ja huuhdo tölkillinen kikherneitä. Kuori 4 valkosipulin kynttä. 

Laita sekaisin ja soseuta paprika + 4 valkosipulin kynttä + 1 tlk kikherneitä + 1/2 dl tahinia + 2 rlk oliiviöljyä + sitruunamehua +  ripaus suolaa + jauhettua savupaprikaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!