torstai 10. joulukuuta 2020

Viihtyisä sauna Saunian tuotteilla

 Jos kysyisin, mikä on se paikka, jossa rentoudut hyvin, saisin aika todennäköisesti vastaukseksi saunan. Sauna on ainakin itselleni se paikka, jossa olen aina ihan rauhallisesti ja keskityn vain siihen, että mieli rauhoittuu. Nautin lämmöstä iholla ja siitä, että ei ole kiirettä eikä melua. 

Toki rauhoittumis- ja rentoutumispaikkoja on monia, mutta saunassa oikeanlaiseen tunnelmaan pääsee hetkessä. Sauna on siitäkin kätevä, että monella on sellainen kotona. Ja niillä, keillä ei ole, on usein mahdollisuus saunavuoroon. Saunaan pääsee siis sekä säännöllisesti että aika helposti. 

Saunominen vähentää tutkitusti stressiä ja parantaa unenlaatua. Minä nautin eniten lempeistä löylyistä, kipakka kuumuus ajaa minut pois lauteilta. Lämpö ei ole kuitenkaan saunan ainoa rentouttava ominaisuus. Minulle on tärkeää myös saunan viihtyisyys. Edellisen kotini sauna oli oikeasti ruma. En viihtynyt siellä juuri lainkaan. Uudessa kodissa on sopivan kokoinen ja mukavan kodikas sauna.  

Saunan viihtyisyyttä voi lisätä pienillä jutuilla. Itselleni tuoksumaailma on tärkeä,olen aina pitänyt erilaisista saunatuoksuista. Juuri nyt suosikkejani ovat hunaja-yrtit ja sitruuna. (Toki perinteiset eukalyptus ja tervakin ovat hyviä, mutta vaihtelu todellakin virkistää!) Saunatuoksut tippuvat nyt omassa rauhassaan aromimaljasta ja niiden tuoksu levittyy tasaisesti. 

Helppo tapa vaikuttaa saunan sisustukseen on kauniit, yhteensointuvat saunatekstiilit. Kun myös saunakiulu ja kauha sekä löylymittari sopivat kokonaisuuteen, saunan yleisilme on hillitty. Musta saunasanko on uutuustuote. Antrasiitin väriset laudeliinat ja saunatyynyt ovat tyylikkäitä.  Parhaimmillaan sauna rentouttaa niin kehoa kuin mieltäkin. 

Minulle myös kosmetiikka on tärkeä osa saunomista. Saunapäivinä teen jonkin kuorinnan iholle ja laitan hiuksiin kosteuttavan naamion. Kun kylpyhuone ei ole täynnä sekalaisia törppöjä, yleisnäkymä on kauniimpi. Erityisesti pidän Saunian Sugar & Vanilla sokerikuorinnasta, jossa on kosteuttavia kookos- ja seesamöljyjä. Saunia Spa-tuoteperheestä löytyy myös raikkaan puolukantuoksuinen suihkugeeli (silikoniton) ja himalajansuolasaippua. 

Kuvissa näkyvät tuotteet ovat Saunian mallistoa. En saa linkkien klikkaamisesta tuloja. Tuotteita löydät päivittäistavarakaupoista. Saunian tuotteita markkinoi Nikkarien oy, joka on suomalainen perheyritys. Mallistossa on niin perinteisiä kuin modernimpeja malleja tuotteista. Tuote-esitteen löydät tästä. 

Täältä näet aiemman saunani, jossa oli myös Saunian tuotteita. Täältä  löydät ohjeet saunan pesuun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!