tiistai 22. joulukuuta 2020

Joulun kirjavinkit lapsille

Mielestäni lasten täytyy aina saada joululahjaksi kirja, johon voi uppoutua joululomalla. Itse lähden ostamaan viimeiset kirjat vielä huoemna. Tässä muutama vinkki alakouluikäisille, jotka osaavat jo itse lukea. 

Siri Kolu: Villitalon valitsemat 
kustantaja Otava


Ihana seikkailukirja alakouluikäiselle joululomalla luettavaksi! Tällaisen kirjan olisin itse halunnut lapsena lukea. 

Rapinalinna on talo, joka liikkuu. Siitä löytyy salakäytäviä, ja joku ajaa sitä takaa. TomTom selvittää talon salaisuuksia, ja Rapinalinnan kyytiin tulee myös Dunia, joka sanoo tulevasta toisesta villitalosta. Jos TomTom hyppää talon kyydistä, pääseekö hän palaamaan? Mitä tarkoittaa villitaloratsastaja? 
Andy Griffits& Terry Denton: Maailman paras puumaja, 39 kerrosta
kustantaja Otava

Maailman paras puumaja on kasvanut usealla kerroksella. Puumajassa on toimiva tulivuori, kuolleitakin pelottava vuoristorata  ja vauvadinosaurusten kotieläintarha. Kirjassa on hauska kuvitus, joka motivoi lukemaan, vaikkei lukeminen oikein innostaisikaan. 

Puumajan asukkaiden - Andyn ja Terryn - kaikki suunnitelmat eivät onnistu, joten apuun tarvitaan epäkeksijä Professori Tanopäätä. Siitä seuraa kuitenkin vain lisää ongelmia, ja poikien täytyy keksiä miten epäkeksijästä pääsee eroon.. 

Aura Koivisto & Anu Vanas: Kadonneet eläimet
kustantaja Minerva

Tässä tietokirjassa kerrotaan kadonneista eläimistä, joita on aikoinaan asunut Euroopan alueella. Dinosaurusten lisäksi maapallolla on nimittäin ollut vaikka millaisia otuksia! 

Kirjasta löytyy esimerkiksi pienen auton kokoinen jättiläiskilpikonna ja koirakarhu. Kirja on mielenkiintoinen aikuistenkin mielestä, joten tämä sopii myös yhteisiin lukuhetkiin. 
Anna Claybourne & Stef Murphy: Eläinten jännä maailma 
kustantaja Into 

Kirja siitä, kuinka eläimetkin nauravat, leikkivät, tanssivat ja jekuttavat toisiaan. Ne myös käyttävät työkaluja ja ratkovat pulmia. Loistava oppikirja siitä, kuinka paljon eläimet muistuttavatkaan ihmisiä! 

Värikkäästi kuvitetussa kirjassa esitellään monta viisasta, kekseliästä ja ovelaa eläinlajia. Se on täynnä mielenkiintoista tietoa. Tiesitkö, että kirahvi ja strutsi ovat ystävystyneet tai että jotkut alligaattorit hoitavat toistensa poikasia? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!