torstai 5. marraskuuta 2020

Oikeassa oleminen ei ole tärkeää

Olen mielelläni oikeassa. Ja omasta mielestäni olen oikeassa useimmiten. Kukapa ei olisi. Kuka nyt ajattelisi, että olen väärässä, mutta vänkään silti? 


No, oikeassa oleminen ei mielestäni ole niin kovin tärkeää. On paljon tärkeämpää kuunnella muita, ja saada uutta tietoa. Uusia mielipiteitä, uusia perusteluja. Näin omia ajatuksiaan voi muokata paremmiksi. Pysähtyneisyys ei ole mielestäni tavoiteltavaa tässäkään asiassa. Pysähtyneisyyden tilassa ei kehity. 


Voin ajatella, että vaikka aiemmin olin asiasta X mieltä Y, niin nyt voin uutta tietoa saatuani korjata mielipidettäni. Mieltään saa muuttaa! Mieltään pitäisi muuttaa, jos vanhalle ajatukselle ei löydy enää perusteluja. 


Keskustelut muiden kanssa tuovat näkökulmia, joita ei itse olisi huomannutkaan. Mitä erilaisempia ihmisiä tapaamme, sitä viisaammiksi lopulta itsekin tulemme, näin uskon. Enkä puhu nyt pelkästä kirjaviisaudesta.


Eikö ole tärkeämpää, että joku ymmärtää sinua, kuin että hän olisi samaa mieltä kanssasi ajattelematta, miksi kumpikin olette samaa mieltä? Ymmärtää, miksi toimit niinkuin toimit, miksi haluat, mitä haluat? Jonkun samanmielisen kanssa voimme ola kummatkin väärässä, jos emme pysähdy miettimään, miksi ajattelemme niinkuin ajattelemme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!