tiistai 20. lokakuuta 2020

Syysloman miniretki Porvoon Vanhaan kaupunkiin


 Rakastan minilomia! 

Rakastan  myös pitkiä lomia. Kaikenlaiset lomat ovat ihania. Viime viikolla kävimme syyslomalla tulevassa kotikaupungissamme Porvoossa. Porvoo onkin upea turistikohde, ja toivottavasti muistan lomailla siellä myös sitten, kun asun siellä. 

Ensin Porvoon huonot puolet. Se on juna-aseman puute. Helsingistä pääsee toki näppärästi bussilla Porvooseen, mutta olisihan juna helpompi. (Muiden paikkojen bussiyhteyksistä minulla ei vielä ole kokemusta..) Ja siinä ne huonot puolet sitten olikin. 

Päiväretkikohteena Porvoo on helppo, sillä se on tiivis. Joka paikkaan on helppo mennä kävellen. Keskustan lähellä on sekä kuvankaunis Vanha kaupunki että kivoja ulkoilumaastoja. Porvoossa ajan saa kulumaan kauniita kahviloita ja myymälöitä kierrellen, mutta sieltä löytyy myös paljon kulttuuria. Majoitusvaihtoehtojakin löytyy joka lähtöön. 

Me yövyimme ihan Vanhan kaupungin keskellä suloisessa, vanhassa talossa. Majoittaja on tuttu, joten en maksanut majoituksesta. Emme olleet sopineet etukäteen blogipostauksesta, joten en saanut majoitusta ilmaiseksi sellaista vastaan - omistaja ei edes tiennyt, että bloggaan. Koska haluan kuitenkin suositella paikkaa, laitan tähän linkin kohteeseen: Porvoo majoitus. (Syyt suositteluun alla, en siis todellakaan suosittele siksi, että majoittaja on tuttu!) 

Talo sopii isommallekin porukalle, kahden makuuhuoneen lisäksi talossa oli nukkumapaikka olohuoneessa. Tämä talo sopii pidempiaikaseenkin majoitukseen, sillä sieltä löytyy pyykinpesukone ja kaikki keittiössä tarvittavat asiat. 

Talo sijaitsee ihan kirkon vieressä, ja parasta olikin sijainti. Kulmakujalla ei ole juurikaan liikennettä, sillä siinä ajetaan vain pihoihin. Nukkumapaikka oli siis rauhallinenkin! 

Lähdin aamulla koiran kanssa aikaiselle lenkille (suosittelen kiertämään joen toiselle puolelle hautausmaalle, sekin on todella kaunis). Aamuaurinko paistoi, ja ilma oli syksyisen kirpeä. Takaisin tullessa pysähdyimme kirkkoaukioille Tuorilan leipomoon aamuteelle. Se on koiraystävällinen kahvila, ja istahdin nauttimaan syysaamusta tuoreen pullan ja teen kanssa lämpimille taljoille. Tämä kahvila oli auki jo aamusta, mistä suuret plussat! 

Mutta hei kuulkaa! Porvoo ei ole minulle tarpeeksi tuttu vielä ollenkaan! Kaipaan kaikkia hyviä vinkkejä, minne vielä voisimme mennä retkelle, ja mitä kaikkea Porvoossa on ja mitä kaikkea siellä voi tehdä! 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!