maanantai 12. lokakuuta 2020

Brita- ja mutakakku





Ihanan valuva mutakakku

Laita pieneen (noin 20cm) irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle. 

*

Sulata kattilassa tai mikrossa 150 g voita + 200 g tummaa suklaata. 

Lisää 2 dl sokeria + ripaus suolaa. Sekoita. 

Lisää 4 kananmunaa yksitellen, vatkaa jokaisen jälkeen hyvin. 

Lisää 3/4 dl vehnäjauhoja, sekoita kevyesti, älä vaivaa. 


Kaada taikina vuokaa ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. 
(Alaosassa siksi, ettei pinta pala.)


Laita kakku jääkaappiin jäähtymään, kakku on parasta seuraavana päivänä (ja sitä seuraavana.) 


Laita kuorrute jäähtyneen kakun päälle

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää joukkoon 50 g suklaatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, sekoita joukkoon 50 g sulatettua tummaa suklaata. 




Britakakku 


Vatkaa 4 kananmunan valkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 dl sokeria + 1 tl vaniljasokeria koko ajan vatkaten. Vaahto on valmista, kun se ei tule ulos kulhosta, vaikka kulhon jääntää ylösalaisin. 

*

Vatkaa toisessa kulhossa 200 g margariinia + 2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää 4 kananmunan keltuaista + 1 dl maitoa. Lisää 2½ dl vehnäjauhoja + 3 tl leivinjauhetta. 

Jaa tämä taikina kolmeen osaan. Levitä pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon. Kaada jokaisen taikinaympyrän päälle valkuaisvaahtoa niin, että taikina peittyy. Ripottele valkuaisvaahdon päälle mantelilastuja. 

Paista levyjä 175 asteessa noin 15 - 20 minuuttia. 


Kun levyt ovat jäähtyneet, kasaa ne päällekkäin ja laita väliin vaniljavaahtoa sekä marjoja tai paloiteltuja hedelmiä. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!