perjantai 21. elokuuta 2020

Kadonneiden tavaroiden vartija


Ruth Hogan: Kadonneiden tavaroiden vartija 

kustantaja: Bazar 


Ruth Hoganin esikoisteos kuljettaa tarinaa 70-luvun ja nykypäivän välillä. Henkilöinä ovat kadonneita tavaroita keräilevä kirjailija Anthony Peardow, hänen taloudenhoitajansa Laura, erikoinen naapuri Päivänpaiste sekä Eunice ja Pommikone. 

Anthony on kerännyt ihanaan huvilaansa Paduaan mitä kummallisempia tavaroita. Kirja alkaa siitä, että tämä löytää keksipurkin, jossa on tuhkattu vainaja. Lauralla on takanaan huono parisuhde, ja hän pakenee maailmaa Padua ihanaan ruusutarhaan ja pysähtyneeseen aikaan. 

Neljäkymmentä vuotta aiemmin Eunice rakastuu Pommikoneeseen ensisilmäyksellä. 

Kadonneiden tavaroiden vartija ei ole perinteinen rakkausromaani. Se on aivan omanlaisensa. Tämä on kirja, josta joko pitää todella paljon tai sitten se jättää aivan kylmäksi. 

Tietysti kirjan lopussa juonet kietoutuvat yhteen. Kahden päätarinan lisäksi kirjassa on pieniä tarinoita kadonneista tavaroista.  Kirjan lopussa tarinaan ilmestyy ripaus magiaa, jota mielestäni olisi voinut olla alusta saakka. 

Omaan makuuni kirja on aavistuksen liian pienieleinen ja hillitty, mutta ymmärrän hyvin, miksi kirjaa on hehkutettu niin paljon. Syksyllä ilmestyy Hoganin toinen teos, joka pääsee ehdottomasti lukulistalleni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!