keskiviikko 19. elokuuta 2020

Hyvinvointia pienillä teoilla
Hyvinvointi rakentuu monesta asiasta. En ole asiantuntija, mutta väitän, että pienillä teoilla sitä voi lisätä helposti. Itse olen lisännyt päiviini monta pientä juttua, jotka luovat parempaa fiilistä. 

Liikunta, terveellinen ruoka ja hyvä uni ovat tietenkin tärkeimmät hyvinvointiin vaikuttavat asiat. Itse en ainakaan liiku aina tarpeeksi ja voisin syödä terveellisemmin. Koitan kuitenkin jatkuvasti parantaa tapojani. Nukkumisen osaan, olen löytänyt aika hyvin toimivan rytmin itselleni.

Olen luonut muitakin rutiineja. Aloitan aamut niin, että ehdin lukea ennen töitä jotain. Joskus haluan lukea lehtiä, joskus kirjaa. Luen myös töiden jälkeen. Olen huomannut lukemisen olevan tehokkain tapa rentoutua töiden jälkeen. 

Teen juominen on minulle myös tapa rentoutua. Minun ei ole pakko saada teetä, enkä juokaan sitä esimerkiksi töissä. Kotona sen sijaan tee on ihanaa, kun sen saa juoda kiireettä. Välillä juon jotain kalliimpaa, mutta todella hyvää teetä, välillä vihreää sitruunaista pussiteetä. Usein syön rivillisen (tai kaksi) suklaata. 

Saunassa käydessäni sytytän itselleni kynttilöitä ja otan lauteille mukaan kivennäisvettä lasissa. Katselen saunan ikkunasta ulos ja nautin lämmöstä ja pysähtymisestä. 

Työmatkoilla ihastelen ruusupensasta, jossa juuri nyt kypsyvät marjat. Pian ne ovat pulleita ja punaisia, sitten jonakin syysaamuna kuura peittää niitä. Naakat toivottavat minulle hyvää huomenta aamuisin. 

Pienet, onnellisuutta lisäävät jutut tuovat hyvinvointia. Kun voin itse hyvin, olen muillekin ihmisille ystävällisempi. Jos voin lisätä jonkun muun hyvinvointia, tulen itsekin iloisemmaksi. 

Mietinkin juuri, milloin olen ilahduttanut tai auttanut muita. Tänä kesänä olen auttanut kahdessa muutossa ihan vain siksi, että minulla oli aikaa. Olen lahjoittanut tavaroita, joista olisin voinut saada rahaakin, ihan vain siksi että halusin ilahduttaa. Antaminen on kivaa, silloin kun voi itse valita mitä antaa. 

Millaisin pienin teoin sinä luot hyvinvointia päiviisi? 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!