maanantai 21. lokakuuta 2019

Unohtuneita kuvia ja ihana kakkuohje





Olen siivoillut tietokoneelta kuvatiedostoja (poistan säännöllisesti kuvia koneelta, samalla kun teetän niitä paperikuviksi ja tallennan tärkeimmät myös sähköiseen muotoon). Nämä tämän postauksen kuvat on otettu jo alkusyksystä tai loppukesästä, mutta ne olivat unohtuneet. 

Vitsi miten lyhyet hiukset mulla oli loppukesästä! Tarkoitus ei todellakaan ollut leikkauttaa näin lyhyitä. Onneksi ne kasvavat koko ajan, ja ehkä vuoden päästä mulla on taas pitkät hiukset! Näin lyhyet hiukset minulla on viimeksi ollut kymmenen vuotta sitten. En tykännyt silloin, enkä tykkää nyt. 

Ensimmäisessä kuvassa olevat servetit on Ambienten, niillä on monia suloisia kuoseja. Harmillisesti en enää ole löytänyt näitä ruususervettejä enempää. Korut on saatu Samas-korulta, niillä on upeita puisia koruja. Korut tehdään Suomessa, Joensuussa.  

Alla muuten yksi mun suosikkikakku, jota tulee tehtyä aika usein! Helppo ja nopea tehdä (uunia ja jääkaappia lukuunottamatta, niissä olemiseen kakulla menee aikaa, mutta itse voi silloin onneksi tehdä muuta). 


Cookies'n'cream - juustokakku


Laita irtopohjavuokaan (halkaisija 16cm) leivinpaperi. 
Laita uuni lämpenemään 140 asteeseen. 


Pohja

Murskaa 150 g täytekeksejä (esim. Domino) tehosekoittimessa. Sulata 25 g voita ja sekoita keksimuruihin. 

Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 


Täyte

Sekoita 400 g maustamatonta tuorejuustoa + ½ dl sokeria + ½ tl vaniljasokeria. Lisää 2 kananmunaa sekoittaen vain sen verran, että seos on tasaista. Lisää 4 paloiteltua suklaatäytekeksiä täytteeseen. 

Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alaosassa 50 minuuttia. Laita uuni pois päältä, avaa luuku raolleen ja anna kakun paistua vielä 10 minuuttia. 

Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli (tai vähintään neljäksi tunniksi). 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!