torstai 3. lokakuuta 2019

Rutiinit helpottavat elämää

Tämäkin on aiempia järjestelypostauksia, joita olen julkaisuut uudelleen. 

Tässä postauksessa kerron tarkemmin rutiineista, joita olen kehitellyt helpottamaan elämäämme. 
Arkiaamut toistuvat samanlaisina. Herään aina ajoissa, jotta ehdin juoda pari kuppia teetä ja lukea hetken. Kun aamu ei ole kiireinen, koko päivä sujuu mukavammin. 

Vaatteet on helppo pukea, koska valitsen ne illalla valmiiksi. Minulla ei ole kovinkaan suuri vaatevalikoima, joten sieltä on helppo valita jokaiselle päivälle asukokonaisuus. 

Töiden jälkeen laitan avaimet ja käsilukun paikalleen, jotta niitä ei tarvitse seuraavana aamuna etsiä. Töiden jälkeen luen puolen tunnin ajan ja juon pannullisen teetä. Tämä rentouttaa ja poistaa työpäivän kiireet ja työajatukset tehokkaasti. 


Ruuan laittoa olen helpottanut niin, että suunnittelen viikoksi ruokalistan ja ostan ruuat kerran viikossa. Inhoan ruokakaupassa käyntiä, joten koitan käydä ostoksilla mahdollisimman harvoin. 

Suunnittelen ruuat niin, että pitkän työpäivän jälkeen teen joko jotain helppoa ja nopeaa, ellei edelliseltä päivältä ole jäänyt mitään yli. Lyhyempinä työpäivinä teen jotain isotöisempää ruokaa.  Kaapeissa on selkeä järjestys, ja koska vaatteita ei ole liikaa, pyykit on helppo laittaa kaappeihin ja lipastoihin. Kaikilla tavaroilla on paikka, joka on mahdollisimman looginen. Tavaroita säilytetään siellä, missä niitä käytetään. 

Kerran viikossa, yleensä sunnuntaisin, silitän pyykkiä. Tästä kotityöstä en oikein pidä, mutta pidän sileistä vaatteista. Inhoan ryttyisiä vaatteita vaatekaapissa. 

Maanantaisin maksan laskut ja katson tilin. Teen myös jokaiselle viikolle suunnitelman, johon merkitsen menot. 
4 kommenttia:

 1. Mun lemppariaiheita. Ootan jo seuraavaa postausta. Meillä on vain mun luomat rutiinit. Jos vaikka sairastun, niin heikosti muu perhe noudattaa. Mies onneks koittaa tehdä jotain. Mielellään ottaisi palvelun vastaan.Terv. K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tarkoitus olisi heti huomenna saada postaus valmiiksi!

   Poista
 2. rutiinit ja suunnitelmallisuus pelastavat paljon - ja helpottavat elämää älyttömästi.
  Silti on kummallista, että niihin suhtautuu toisinaan kuin vankilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt juuri luin jostain lehdestä, että rutiinit ovat hyväksi - ne vapauttavat energiaa muihin asioihin, ja vähentävät stressiä. Nautitaan rutiineista!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!