Jaana Virronen: Borssia ja šarlotkaa
Maukasta ruokaa venäläiseen tapaan
kustannus Atena
Että voikin kirja olla kaunis!
Jaana Virrosen Borssia ja sarlotkaa esittelee venäläisen keittiön klassikoita.
Upeat, tummasävyiset kuvat ovat myös kirjailijan. Ohjeiden seassa on mielenkiintoisia tarinoita ja pieniä juttuja. Äidiltä perityt reseptit heräävät henkiin perheen ruokatarinoiden myötä.
Ensimmäinen ohje on tietenkin borssikeitto. Se on lapsuuteni kouluruokakauhu, mutta ehkä sille pitäisi antaa uusi mahdollisuus?
Kokeiluun lähtevät siis borssikeiton lisäksi kanakeitto, kaalisalaatti, pilahvi, juustoletut, pannukakut ja toki se šarlotka.
Venäläinen keittiö on saanut vaikutteita esimerkiksi Turkista ja Ranskasta. Toki myös ortodoksisella kirkolla on oma osansa ruokakulttuurissakin, eikä Neuvostoliiton aikakaan ollut jättämättä jälkeään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!