maanantai 24. kesäkuuta 2019

Vapaudu huolistaSanna Mämmi: Vapaudu huolista

Löydä elämänilo mindfulnessin avulla

Kustantaja WSOY

En tiedä mindfulnessista mitään. Kirjailija kuitenkin lupaa sen tuovan elämään rauhaa ja tasapainoa. Kukapa näitä ei haluaisi. 

Kirjailijan elämä on muuttunut pysyvästi paremmaksi mindfulnessin myötä. 

Olen samaa mieltä, että aivojen tulisi antaa palautua vähintään varttitunnin ajan työpäivän keskelläkin (voi kun tämä olisikin mahdollista!). Kun tälle ei ole aikaa, olo on työpäivän jälkeen kuin pesukoeen linkouksesta tulleena. 

Jos minulle luvataan apua stressiin hallintaan, terveellisempää elämää, tasapainoisempaa ja nautinnollisempaa elämää, miksen edes kokeilisi. 

Mindfulness tarkoittaa hyväksyvää, tietoista läsnäoloa sekä tietoisuuden lisääntymistä. Siinä luvataan alussa nopeita tuloksia, mikä tietenkin motivoi jatkamaan. Mindfulness ei itsessään tee onnelliseksi, vaan se on työkalu. 

Mieli haluaa pitää kiinni vanhoista kärsimyksistä. Se ei halua päästää niistä irti, sillä ne ovat tuttuja. Mindfulnessin avulla mieltä voi kuoria kuin sipulia, ja päästä yksi kerrallaan negatiivisista asioista eroon. 

Mindfulness auttaa ponnistelemaan ongelmien yli takertumatta niihin. Ikäviä asioita tapahtuu, siihen ei voi vaikuttaa. Kirja on suurimmaksi osaksi teoriaa, joka selittää, miksi mindfulness toimii, mutta lopussa on myös harjoituksia. 

ps. Kirja on tehty ihanalle, paksulle paperille. Sivujen kääntäminen itsessään tuntuu nautinnolliselta. (Tämän ymmärtää varmasti jokainen, joka rakastaa kirjoja!)

pps. Kokeilin yhtä harjoitusta, jonka avulla poistetaan huolia mielestä silloin, kun ei ole aika ajatella niitä. Se toimi yllättävän hyvin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!