maanantai 17. kesäkuuta 2019

Löydä energisempi elämä


Jenny Belitz-Henriksson: Uuteen nousuun 
Löydä energisempi elämä

kustantaja Tammi

Jenny Belitz-Henriksson tietää millaista on olla liian lihava laiskottelija mutta myös millaista on olla alipainoinen tai liikaa kuntoileva. Ammatiltaan kirjan tekijä on personal trainer ja liikunnanohjaaja. Uskottavuutta siis löytyy tällaisen kirjan kirjoittamiseen.

Uuteen nousuun innostaa muuttamaan elämästä sen asian, joka muutosta kaipaa. Kirjan teemoina ovat mm. painonhallinta (mutta ei laihdutuskuurit), liikunta ja energian lisääminen elämään. 

Tässä aiheessa tulokset eivät ole nopeita. Paino ei putoa heti. Lihakset eivät kasva silmissä. Elimistöllä kestää aikaa vastaanottaa muutoksia. Onneksi olotila muuttuu nopeammin ja energiaa tulee lisää. Liikunnan muuttuminen rutiiniksi voi kestää vuoden. Tarvitaan siis sinnikkyyttä. Poppakonsteja ei ikävä kyllä ole tarjolla. Kirja on niin hyvin kirjoitettua ja perusteltua tekstiä, että vastaväitteille ei jää sijaa.

Kirjassa on paljon tarinoita ja kokemuksia sekä hyviä neuvoja alan ammattilaisilta. Kirjaa pitää tosin lukea ajatuksella, tämä ei ole kevyt välipalakirja vaikka siltä aluksi näyttää. 

Motiivin liikkumiseen pitää kuitenkin nousta itsestä. Ulkoinen motivaattori (kuten lääkärin määräys) ei toimi pitkään. Motivaatio muuttaa ajattelutapoja. Muutokseen tarvitaan myös kärsivällisyyttä. 

Ihastuin Anna Saivosalmen tekstiin. Hänen mukaansa jo kymmenessä minuutissa voi tehdä treenin. Liikunta ei saa aiheuttaa stressiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!