keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Vadelmakinuskikakku ja Decolan leivontatarvikkeet





Tuotteet saatu / Decola
En saa linkkien klikkaamisesta tuloja






Kesä kaikkine juhlineen on täällä! 

Kouluista valmistutaan, kesälomat alkavat, on rippijuhlia, häitä, syntymäpäiviä, nimipäiviä, sukutapaamisia.. Ja kaikkiin juhliin kuuluvat herkut! 

Kurkkaa helpot ohjeet: Kahvikakku + muffinssit

Decola on leivonta- ja keittiövälineiden erikoisliike. Löydät sieltä niin perustarvikkeita kuin erikoisemmatkin leivontavälineet. Kun perusvälineet ovat kunnossa, leivonta on helppoa. Itse pidän kakkujen ja piirakoiden leivonnassa irtopohjavuoista, joista leivonnaiset on helppo siirtää tarjoiluastioihin. 

Pienet jutut tekevät kattauksesta juhlavan. Kuten se, että tee tarjoillaan valmiiksi haudutettuna lasisesta teekannusta. Tai se, että kermavaahto onkin värjätty vaaleanpunaiseksi muuhun kattaukseen sopivasti.  

Linkeistä löydät tuotteet suoraan: 






Poropiirakka

(ohjeella tulee kaksi suorakaiteen muotoiseen vuokaan sopivaa piirakkaa)


Pohja on helpointa tehdä käsin nyppimällä. Jauhoina voi käyttää vehnä- tai sämpyläjauhoja, joista osan voi korvata vaikka ruisleseillä. 

Sekoita 125g voita + 1 muna + 2½dl jauhoja + 1 tl leivinjauhetta + ½dl vettä. 

Voitele ja jauhota piirakkavuoka kevyesti. Taputtele taikina vuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Kaada sen jälkeen päälle täyte.

Täyte: 

Sekoita 100g poron kylmäsavurouhetta + puolikas viipaloitu purjo + paloiteltu paprika + kananmuna + iso kourallinen juustoraastetta +1 dl kermaa. 

 Paista vielä 15 minuuttia. 



Vadelma-kinuskikakku

Voit valmistaa kakkupohjan jo edellisenä päivänä. 


Kakkupohja 

Vatkaa 6 munaa ja 2,5 dl sokeria vaahdoksi. 

Lisää siivilän läpi 1,5 dl vehnäjauhoja + 1,5 dl perunajauhoja + 1,5 tl leivinjauhetta. 

Kaada voideltuun kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 30 minuuttia. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan. 



Kinuskimousse

Ohje Annin uunissa - kirjasta


Keitä 2 dl kuohukermaa + 2 dl fariinisokeria kattilassa muutaman minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Jäähdytä. Vatkaa täysin jäähtynyt kinuski vaahdoksi. 

Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. 

Vatkaa 3 dl vispikermaa vaahdoksi ja vatkaa tähän sekaan 200g tuorejuustoa. 

Sekoita vaahdot keskenään nuolijalla. 

Kuumenna tilkka vettä. Purista liivatteista vesi ja liota liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana vaahdon sekaan ja sekoita koko ajan. 


Kakun täyttäminen

Kokoa kakku korkeaan irtopohjavuokaan. Laita alimmaksi kakkupohjan yläosa, jotta tasainen puoli jää kakkua kumottaessa päällimmäiseksi. 

Kostuta kakkupohja maidolla tai mehulla.
Lisää päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteeseen 100g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja). Laita keskimmäinen pohja paikalleen, kostuta ja lisää täyte. 

Laita kakku hyytymään jääkaappiin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!