keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Annin uunissa




Anni Paakkunainen: Annin uunissa
Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

kustantaja: WSOY

Herkullinen ja kaunis leivontakirja on täynnä ohjeita, joita voi oikeasti toteuttaa. Annin uunissa on täynnä helppoja ja näyttäviä leivonnaisia ja ihania tunnelmakuvia. Kirja on juuri niin suloinen, mitä leivontakirjan tuleekin olla. 

Ohjeet on jaettu vuodenaikojen mukaan. Resepteissä on huomioitu satokaudet ja juhlapäivät. Osa ohjeista on erityisen helppoja, jotta ne sopivat esimerkiksi mökkikeittiöön. 

Kevääseen kuuluvat pääsiäisleivonnaiset, raparperipiirakka sekä rahkamunkit ja passionsima. Kesän leivonnaisista löytyvät erilaiset mansikkakakut, porkkanasämpylät sekä mustikkapiirakka. Syksyn leivonnaisia ovat päärynnäkuppikakut, kanelikierrepulla ja kantarellipiirakka. Talviosiosta löytyy tiikerikakku, täydellinen suklaakakku sekä minikokoiset maustekakut. 

Kirjasta löytyy ohje täydelliseen kakkupohjaan (aion kokeilla) sekä vinkkejä työvälineisiin, pursotuksiin sekä kakun leikkaamiseen ja täytteisiin. Kinuskimousse vadelmien kera oli ainakin erittäin hyvä yhdistelmä, tästä kakusta tulee pian oma postauksensa. 

Annin kirjasta löytyy myös ohje Ihanne-kakkuun, joka on lähes sama, kuin vasta vinkkaamani kahvikakku


Tiikerikakku 

Vatkaa sähkövatkaimella 200g huoneenlämpöistä voita + 4 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. 

Lisää 4 munaan yksitellen, koko ajan vatkaten. 

Sekoita kuivat aineet keskenään: 6 dl vehnäjauhoja + 1,5 tl leivonjauhetta + 1 tl vaniljasokeria. Sekoita toiseen astiaan 1 dl kermaa + 1,5 dl maitoa. 

Sekoita kuivat aineet vuorotellen kerma-maidon kanssa taikinaan. 

Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita tähän 3 rlk kaakaojauhetta nuolijalla käännellen. 

Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan vuorotellen taikinoita. Tasoita taikina. 

Paista 175 asteessa noin tunti. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!