sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Miksi olen päätynyt kiireiseksi? 


Vitsi miten aika menee. Päivät vain häviää jonnekin. Jokakeväinen kevätkiire on täällä taas. Inhoan kiirettä. Haluaisin siitä eroon. Kiirehän syntyy siitä, että tekemättömiä hommia on enemmän kuin aikaa. Pahimmillaan kiire muuttuu stressiksi. 

Toki kiire syntyy myös siitä, että aikaa käyttää lukemiseen, teen juomiseen ja yleiseen haahuiluun sen sijasta, että tekisi niitä hommalistalla olevia hommia. (Mutta kun rakkausromaania on kivempaa lukea kuin erityispedagogiikkaa.)

Tarvitsen myös henkilökohtaisen ostostentekijän. Kotiin pitäisi hommata kaikenlaista, enkä kertakaikkiaan halua lähteä kiertelemään kauppoja ja etsimään tarvitsemiani tavaroita. Minulla meni monta viikkoa jo siihen, että löysin oikeanlaisen desilitran mitan. (Sellaisen, joka sopii lasipurkkiin sisälle.) Ostoslistani vain kasvaa, enkä saa sieltä yliviivattua juuri mitään.  

Onneksi ensi viikolla on pääsiäisvapaat. Silloin yritän tehdä kaikenlaisia hommia to do - listalta. Haluan sellaisen to do - listan, että siinä on myös vapaapäiviä. Sellaisia, jolloin ei tarvitse leipoa myyjäisiin, vaan voi leipoa muuten vain. 

Todennäköisesti käytän vapaani siihen, että nukun pitkään, luen aamupäivän kirjoja, sitten juon teetä ja istuskelen ja listaan hoitamattomia asioita. Mutta kun nautin elämästäni siten paljon enemmän. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!