tiistai 16. huhtikuuta 2019

Kinuskikonvehdit (by Minimuru) ja kinuskikuppipakut




Ihana Minimuru-kirja sisältää herkullisia ja suussa sulavia reseptejä. 70 reseptin joukosta löytyy esimerkiksi helppo ja nopea fudgekonvehtien ohje. 

Ohjeet on kirjoitettu sekä suomeksi että englanniksi. 

Emma Ivanen ja Noora Puiston kirja on kaunis vaikka pelkästään katseltavaksi. Upeat kuvat houkuttelevat kuitenkin kokeilemaan ohjeita. Itse aion kokeilla kirjan mokkapalaohjetta sekä mustikkajuustokakkua. 

Parhaita leivontakirjoja ovat juuri tällaiset kauniit kirjat, joiden ohjeet ovat helppoja. Kirjasta löytyy juustokakkuja, karkkeja, strösseleitä ja vaikka mitä. 

Seuraava ohje on kirjasta Minimuru: 

Suolamantelipikafudge

1 dl rouhittua mantelia
1 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
2 dl tomusokeria 
merisuolahiutaleita

Mittaa kattilaan mantelirouhe, vispikerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jaa massa karkkivuokiin ja ripottele pinnalle heti merisuolaa. 




Keitetty kinuski oli niin hyvää, että halusin tehdä myös kinuskimuffinsseja. 

Muffinssitaikina (12 muffinssia)

Vaahdota 120g margariinia + 1,5 dl sokeria. 
Vatkaa sekaan 2 munaa. 
Siivilöi tähän 2 dl vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta. 
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. 
Paista 200 asteessa 15 minuuttia. 

Tee kinuski yllä olevan ohjeen mukaan, mutta jätä tomusokeri pois. Lusikoi jokaiseen muffinssiin keskelle lusikallinen kinuskikastiketta. 

Kuorrutus ja koristelu

Vatkaa 1 dl kermaa + 100g kinuskituorejuustoa. Lisää vähän tomusokeria. Pursota muffinssien päälle. 

Koristele muffinssit popkorneilla, Daim-muruilla ja kekseillä. 



Seuraavat kaksi kuvaa kirjasta Minimuru




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!