sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

On ihanaa olla tekemättä mitään

 

  
 On ihanaa olla tekemättä mitään. Sellainen sunnuntai, ettei ole suunnitelmia, on juuri hyvä. Minulle riittää sunnuntaisuunnitelmaksi se, että voin tehdä mitä haluan tai olla tekemättä mitään. 

Tänään päätin olla tekemättä mitään. 

Ja lopulta, olen juonut kahteen otteeseen teetä hyvän kirjan kanssa, pinonnut halkoja, leiponut ja laittanut ruokaa ja käynyt ensimmäistä kertaa juoksulenkillä tälle vuotta. Jos olisin suunnitellut nämä kaikki tälle päivälle, ei sunnuntai olisi ollut ollenkaan näin levollinen ja rentouttava. 

Välillä, kun on sellaisia päiviä (tai viikkoja), ettei tällaista rentoutta pysty saavuttamaan, pysähdyn aina hetkeksi. Haluan, että edes yksi huone on järjestyksessä, vaikka olisi kuinka kiire. Tähän levolliseen huoneeseen voin mennä hetkeksi kaiken kiireen keskellä. 

Kun huoneessa ei ole mitään keskeneräistä tehtävää (siivottavaa, järjestettävää, vietävää, tuotavaa, laskosteltavaa tai muutakaan stressaavaa), aivot voivat hetken hengähtää. Oviverhon takana voi olla kiukiuttelevia lapsia, pyykkikasoja, imuri ja repullinen työhommia, mutta juuri siinä hetkessä aurinko paistaa sisään ikkunasta ja tavarat ovat oikeilla paikoillaan. 

Tällaisia hengähdyshetkiä kaipaan päivittäin, minun mieleni ei pidä kiireestä eikä kaaoksesta. Siispä ainakin yksi huone on aina järjestyksessä. 
2 kommenttia:

  1. Kuvat huokuvat ihanasti rauhallisen sunnuntain tunnelmaa! Minullakin oli tänään aika samanlainen suunnitelma. Oli asioita, joita halusin tehdä tai olisin voinut tehdä, mutta ainoa aikataulu oli iltapäivän kahvitreffit. Sain järjesteltyä tylsiä papereita, kirjoitettua blogia, aloitettua bullet jouralin ja vähän järjestettyä, mutta moni asia jäi silti tekemättä. Se ei haittaa, sillä onhan nyt kuitenkin sunnuntai. Levollista viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja levollista viikonalkua sinullekin! Kun odotukset ei ole korkealla, voi pienestäkin ilahtua!

      Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!