maanantai 11. maaliskuuta 2019

Näin syntyy ihana elämä
 

Ihana elämä

Kukapa meistä ei haluaisi onnellisuutta ja ihanaa elämää. Voi kun voittaisin lotossa, ja voisin ostaa kauniin talon ja matkustaa. Voi kun ikinä ei sattuisi mitään inhottavaa, kukaan ei sairastuisi ja muutenkin olisi hyvä mieli. 

Voi että kun elämä olisi vaaleanpunaista hattaraa ja keveitä unelmia. Vaan kun ei aina ole. Välillä on synkkää ja pimeää eikä lakanoista pääse ylös. Tiskit lojuvat ruokapöydällä eikä kaapissa ole mitään mikä tuntuisi, saati näyttäisi, päällä hyvältä. 

Sellaista tavallisten ihmisten elämä on. Ja sellaisia tavallisia me ollaan suurin osa. Mutta juuri tässä tavallisuudessa on se juttu, joka myös tekee onnelliseksi. 

Itse nautin eniten pienistä asioista. Niistä jutuista, jotka voivat tehdä minut onnelliseksi joka päivä. En tarvitse onneen ulkomaanmatkaa (vaikka niitäkin rakastan), vaan minulle riittää se, että voin kävellä töistä kotiin. (Ihan luksusta.)

Näitä pieniä juttuja on helppo kasata jokaiseen päivään. Nautin rypistyneistä ruusunmarjoista työmatkalla. Nautin pannullisesta teetä töiden jälkeen hyvän kirjan kanssa. Nautin kolmen euron neilikkakimpusta keittiön pöydällä. 

Mitkä ovat ne asiat, joista sinä nautit? Juoksulenkin tuomasta hyvästä olosta? Lämpimästä saunasta? Hyvästä elokuvasta irtokarkkien kanssa? Lasten kanssa pelatusta Kimble-pelistä? Lisää näitä hetkiä. Voisiko sen saunan lämmittää myös maanantaina? 

Minun onneni lisääntyy, kun jäätelön voi syödä söpöistä kupeista (Aino vadelmajäätelö oli ihanaa). Jäätelö on hyvää, mutta vielä parempaa, kun astiat ovat kauniita. Ihana elämä syntyy siitä, että tyytyy vähään. Jäätelökupit maksoivat kaksi euroa kappaleelta. Onnea voi siis ostaa, aika edullisestikin. Tavallisia, pieniä juttuja tavallisille ihmisille. 

Niin muuten, irtisanouduin edellisestä työpaikastani, jotta pystyin vaihtamaan uuteen, jonne pääsen kävellen. Tosin en irtisanoutuessani vielä tiennyt uudesta paikasta mitään. Asiat selvästi järjestyvät, tavalla tai toisella. Luotetaan siihen. 2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, niistä välittyy soma tunnelma <3
  Läsnäololla on suuri voima onnellisuuteen. Kun on hyvä olla itsellä, elämästä pystyy nauttimaan täysillä. Minun mielestäni elämä on ihanaa, kaikkine arkisine askareineen.
  Nautitaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri nämä arkiset jutut tuovat sellaista kauneutta elämään, mikä tuo pieniä onnen hetkiä jokaiseen päivään. Paljon sellaisia onnen pilkahduksia toivon sinulle!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina! Kiitos!